Ο Chef Προτείνει

Τούρτα παγωτό Cheesecake

Τούρτα παγωτό Cheesecake
16 Ιουνίου 2021, 10:57
Απόλαυση ...παγωμένη

 

 

 

 

Υλικά

  • 250 γρ. Digestive (ή ότι άλλα μπισκότα μας αρέσουν)
  • 140 γρ. λιωμένο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα (τη βάζουμε 1 ώρα πριν στην κατάψυξη)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο
  • 150 γρ. εβαπορέ
  • 1 βαζάκι γλυκό βύσσινο (ή ότι άλλο θέλετε)
 

Tι κάνουμε

Τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν πούδρα. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Σε μια φόρμα (ή σε πυρέξ) με αποσπώμενη βάση, βάζουμε λαδόχαρτο κομμένο στο σχήμα της βάσης και στρώνουμε το μπισκότο πατώντας το με ένα ποτήρι. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

Για την κρέμα στο μίξερ βάζουμε κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα, εβαπορέ και ζαχαρούχο. Χτυπάμε 5 λεπτά μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.Βγάζουμε τη βάση από την κατάψυξη και στρώνουμε τη μισή κρέμα. ρίχνουμε το μισό βαζάκι βύσσινο. Το απλώνουμε για να πάει περίπου σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας περιμετρικά 1-2 εκατοστά καθαρή κρέμα. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε 3-4 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε βγάζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτά νωρίτερα. Ρίχνουμε το γλυκό βύσσινο που μας περίσσεψε από το βαζάκι πάνω από το παγωτό και το απολαμβάνουμε.

Θεϊκή ...παγωμένη απόλαυση.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ