Παιδεία

1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Οι μαθητές παρουσίασαν τις δράσεις τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς

1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Οι μαθητές παρουσίασαν τις δράσεις τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς
23 Ιουνίου 2021, 07:42
Πληθώρα πρωτότυπων δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ-ΜΝΑΕ" 

Το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας υλοποίησε το σχέδιο δράσης που υποβλήθηκε τη σχολική χρονιά 2020-2021 με τίτλο: «Μένουμε...Σχολείο, Υγιείς & Ασφαλείς» και αποτελεί έναν από τους άξονες του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ - MNAE».

Σκοπός του σχεδίου δράσης ήταν η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων για την σχεδίαση και υλοποίηση πρωτότυπων έργων.

Οι Μαθητές με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών παρά τις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας, υλοποίησαν τις ακόλουθες 4 υποδράσεις:

  1. Δημιουργία Σεισμικής Τράπεζας. Σκοπός της εργασίας ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια  του σεισμού, τον τρόπο δημιουργίας του καθώς και με τις επιπτώσεις του στις κτιριακές κατασκευές.
  2. Κατασκευή Video Wall. Κατασκευάσαμε ένα Video Wall αποτελούμενο από τέσσερις οθόνες που θα χρησιμοποιείτε στις εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου μας.
  3. Δημιουργία Μικρού Ιατρείου Α’ Βοηθειών. Δημιουργήσαμε ένα  μικρό ιατρείο Α’ Βοηθειών στο χώρο του σχολείου μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση συμμετοχής της κοινότητας του σχολείου μας σε θέματα υγείας ειδικά μέσα στα πλαίσια της πανδημίας Covid-19. Ταυτόχρονα, σκοπός ήταν να συνειδητοποιήσουμε όλοι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας σε θέματα υγείας.
  4. Αναβάθμιση Προαυλίου. Προσθέσαμε όργανα γυμναστικής, δίζυγο, μονόζυγο, αντιολισθητικές ταινίες στις σκάλες και θέσεις parking για τα ποδήλατα ώστε να παροτρύνουμε περισσότερο μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη χρήση τους.

Υπεύθυνος του σχεδίου δράσης ήταν ο Γ. Κεσελόπουλος και για την υλοποίηση των υποδράσεων οι (1) Ευ. Χατζηγιάννη, (2) Χ. Μπέης, (3) Μ. Ζάννε, (4) Αν. Μαρινάκης και Ι. Πασλής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκαν από τους μαθητές διάφορες δράσεις, όπως: Δρόμοι της Επανάστασης του ‘21 στη Χαλκίδα, Ψηφιακός Χάρτης με θέμα τα γεγονότα της επανάστασης του 1821,  Αξιοθέατα Χαλκίδας, Στρες & Εφηβεία, Υγιεινός Τρόπος Ζωής, Παραγωγή Σαπουνιού Ψυχρής Μεθόδου - Μελισσοκέρι & Χρήσεις, Θρέψη Φυτών - Συνθέσεις, Κάκτοι, Παχύφυτα.

Το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου, σε μία όμορφη εκδήλωση, στο προαύλιο του σχολείου, οι μαθητές έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και παρουσίασαν τις δράσεις τους, καταχειροκροτούμενοι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων
Παιδεία
[25/11/2021 - 08:56]

Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ευβοίας. ...περισσότερα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα
Παιδεία
[19/11/2021 - 13:00]

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. ...περισσότερα