Παιδεία

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Κλειστά σχολεία σε περιοχές και οδηγίες προστασίας

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Κλειστά σχολεία σε περιοχές και οδηγίες προστασίας
23 Ιουνίου 2021, 10:01
Σε κλοιό καύσωνα και αφρικανικής σκόνης όλη η χώρα

Στο κόκκινο εκτοξεύεται ο υδράργυρος καθώς έχει ξεκινήσει το κύμα καύσωνα που θα διαρκέσει εως και την Κυριακή 27 Ιουνίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα με την υψηλή θερμοκρασίας, που σε πολλές περιοχές θα φτάσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και τα ποσοστά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο, αλλά και τα ηπειρωτικά όπου οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν σήμερα τους 40 βαθμούς σε περιοχές μακριά από την θάλασσα, όπως Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία.

Κλειστά σχολεία

Δεδομένου της υπερβολικής ζέστης και του γεγονότος ότι λόγω covid δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά στα σχολεία, οι δήμοι Θηβαίων, Αλιάρτου, Θεσπιέων, Λεβαδέων και Λαμίας αποφάσισαν για σήμερα Τετάρτη 23 και αύριο Πέμπτη 25 Ιουνίου, τα σχολεία να μην λειτουργήσουν.

Οδηγίες προστασίας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας στο πλαίσιο των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα τις επόμενες ημέρες, συστήνει στους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στη ζέστη.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται στον θεράποντα πνευμονολόγο. Επιπρόσθετα, η επαρκής ενυδάτωση, η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, καθώς και η αποφυγή της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, αποτελούν τους βασικούς κανόνες για την προστασία του οργανισμού.

Υπουργείο εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εντολή διεξαγωγής προληπτικών ελέγχων για την αποφυγή της καταπόνησης των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων
Παιδεία
[25/11/2021 - 08:56]

Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ευβοίας. ...περισσότερα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα
Παιδεία
[19/11/2021 - 13:00]

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. ...περισσότερα