Παιδεία

Ούτε τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ δεν πείθει η Διαμαντοπούλου

Ούτε τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ δεν πείθει η Διαμαντοπούλου
31 Μαρτίου 2011, 12:41
Εκφράζει προβληματισμό για τις αλλαγές στο Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Ούτε καν τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ (πόσο μάλλον τους υπόλοιπους νέους) δεν κατάφερε να πείσει για την ορθότητα των επιλογών της η υπουργός Παιδείας ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταθέτει προβληματισμούς και ανησυχίες για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πλήρες κείμενο της νακοίνωσης είναι το παρακάτω:  

"Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις συγχωνεύσεις σχολείων οφείλουμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας.

Όσο αφορά το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων, είμαστε θετικοί αρκεί να γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους , έτσι ώστε  ο μαθητής να αποκτά μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Στα δύο ζητήματα που έχουν προκύψει στο νομό μας , πιστεύουμε ότι με καλή θέληση από όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση, έχοντας ως επίκεντρο τον μαθητή και μόνο το μαθητή.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να λυθεί για να λειτουργήσει σωστά το μέτρο της συγχώνευσης είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών, αλλά και η κάλυψη των οικονομικών εκκρεμοτήτων και του από δω και πέρα κόστους μεταφοράς.

Σκέψη του υπουργείου είναι η μεταφορά του κόστους στους Καλλικρατικούς Δήμους, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για αυτή την κίνηση έχοντας σα σκέψη ότι η πλειονότητα των Δήμων έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Σχετικά με το νέο πρόγραμμα μαθημάτων εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για εισαγωγή στο μαθησιακό πρόγραμμα , μαθημάτων που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό. Θυμίζουμε την έρευνα που είχαμε κάνει σαν ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ Εύβοιας , τον Απρίλιο του 2009 , η πλειοψηφία των μαθητών είχε κάνει ανάλογες προτάσεις.

Ίσως το Υπουργείο θα πρέπει να σκεφτεί την εισαγωγή μαθημάτων πρώτων βοηθειών , ψυχολογίας , σεξουαλικής αγωγής κ.α.

Τέλος ευχόμαστε το νέο σχολείο που οραματίζεται τον Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός να έχει σαν επίκεντρο το μαθητή, την ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης και ξεφύγει επιτέλους από τα στενά όρια της παπαγαλίας που ενισχύουν την παραπαιδεία.

Θα παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις του Υπουργείου , επικροτώντας κάθε σωστή ενέργεια , αλλά και αντιδρώντας σε κάθε κίνηση που κρίνουμε ότι δεν είναι στα πλαίσια του νέου εκπαιδευτικού συστήματος που όλοι οραματιζόμαστε."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών μπροστά στο Δημαρχείο

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών μπροστά στο Δημαρχείο
Παιδεία
[14/09/2021 - 19:55]

Κοινή δράση ης ΕΛΜΕ Εύβοιας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. ...περισσότερα

Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας ¶ννας την Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας ¶ννας την Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παιδεία
[11/09/2021 - 19:50]

Θα παραστεί στον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. ...περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Αυτά είναι τα φετινά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Αυτά είναι τα φετινά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Παιδεία
[09/09/2021 - 14:40]

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ...περισσότερα