Κεντρική Εύβοια

Οι καλύτερες παραλίες του Δήμου Χαλκιδέων

3 Ιουλίου 2022, 17:38
Ποιες είναι και γιατί να τις επισκεφθείτε.

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει πολλές και αξιόλογες παραλίες σε όλο το φάσμα των δημοτικών του ενοτήτων. 

Ο τουριστικός μας οδηγός παρουσιάζει τις κυριότερες από αυτές ξεκινώντας από τη Χαλκίδα και στη συνέχεια "απλωνόμαστε" στα περίχωρα για να εξερευνήσουμε τις πιο ελκυστικές επιλογές για μπανάκι...

Στο τέλος του άρθρου υπάρχει χάρτης με το στίγμα όλων των παραλιών. Δείτε ποια σας αρέσει και βρείτε τη!

Κουρέντι

Η παραλία Κουρέντι είναι μια οργανωμένη πλαζ μέσα στην πόλη της Χαλκίδας.

Τόσο εξωτερικά όσο και στο βυθό υπάρχει άμμος. Θα βρείτε καντίνα στην πλαζ, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται εστιατόρια και ουζερί για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι έχει τοποθετηθεί και ειδική ράμπα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Παπαθανασίου

Σε κοντινή απόσταση από το Κουρέντι, βρίσκεται η πλαζ Παπαθανασίου. Εχει λίγες ομπρέλες και café-bar που εξυπηρετεί στην παραλία. Τα νερά είναι καθαρά και αρκετός κόσμος την προτιμά χωρίς να θεωρείται «κοσμική».

Μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια βόλτα στο αλσύλλιο του Φάρου Κακοκεφαλής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πλαζ, ενώ και εδώ υπάρχουν αρκετές (και πολύ κοντινές) επιλογές για φαγητό.

Συκιές

Λίγο πιο δίπλα από την παραλία «Παπαθανασίου», είναι η λιγότερο φημισμένη πλαζ «Συκιές». Μικρή παραλία με άμμο και βράχια, στην οποία συχνάζουν συνήθως οι κάτοικοι της συνοικίας.  

Προσοχή, γιατί στην αρχή ο βυθός έχει βράχια και μπορεί να χτυπήσετε. Μετά, όμως, έχει άμμο και φύκια.

Η παραλία διαθέτει παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν κάποιες ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και λίγα δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά.

Σουβάλα

Η άλλοτε «αρχόντισσα» της Χαλκίδας, η πλαζ της Σουβάλας δεν μπορεί να λείπει από τον κατάλογό μας.

Πρώτον, για ιστορικούς λόγους, αφού σε παλαιότερες δεκαετίες αποτελούσε την πλαζ-διαμάντι της Χαλκίδας και δεύτερον γιατί η τοποθεσία της είναι στην καρδιά της πόλης και βολεύει για ένα γρήγορο μπανάκι.

Πρόκειται για αμμουδερή πλαζ που διαθέτει λίγες μόνο μόνιμες ομπρέλες. Προσφέρεται για κολύμβηση, αλλά προσοχή μην ανοιχτείτε πολύ και σας παρασύρουν τα νερά του Ευρίπου.  

Αστέρια

Σε αντίθεση με τη Σουβάλα, η πλαζ «Αστέρια»  πέρασε από την περίοδο της απόλυτης εγκατάλειψης στο απόγειο της δόξας της.

Πριν από λίγα χρόνια έγιναν εργασίες ανακατασκευής του βοιωτικού παραλιακού μετώπου, αλλά και σαρωτικές αλλαγές στην πλαζ, με αποτέλεσμα σήμερα τα «Αστέρια» να αποτελούν τον πιο ελκυστικό πόλο για τους λουόμενους εντός του αστικού ιστού της Χαλκίδας.

Η πλαζ είναι οργανωμένη και εξυπηρετείται από beach bar. Απολαμβάνετε το μπάνιο σας με θέα την παραλία Χαλκίδας και την παλαιά γέφυρα, αλλά προσέξτε μην ανοιχτείτε στα βαθιά, γιατί τα «τρελά νερά» καραδοκούν (υπάρχουν σημαδούρες, τις οποίες δεν πρέπει να ξεπεράσετε).

Παραλία Αγίου Μηνά και ξενοδοχείο

Μεταφερθήκαμε στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας. Η αμμουδιά στην παραλία του Αγίου Μηνά (στο βάθος της φωτό) είναι ιδανική για οικογενειακό μπανάκι.

Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος ουζερί και εστιατόρια και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε μια καλή δροσιά για να απολαύσετε το φαγητό σας (εκτός κι αν γίνεται χαμός ).

Το ξενοδοχείο Αγιος Μηνάς βρίσκεται ακριβώς στην αρχή του παραλιακού δρόμου. Τις περασμένες δεκαετίες ήταν ένα από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία της Εύβοιας. Δυστυχώς, μαράζωσε, όχι όμως και η όμορφη πλαζ του, η οποία είναι κατά τη γνώμη μας από τις πιο ωραίες του Δήμου Χαλκιδέων.

Επειδή το ξενοδοχείο είναι κλειστό, η μόνη δίοδος για την παραλία είναι από θαλάσσης ή πιο απλά με μια μικρή…καταδρομική (όπως ο κύριος στη φωτό κάτω, που κάτι ξέρει!): Πηδάτε τα βραχάκια μικρού ύψους και φτάνετε στην παραλία!

Ξενοδοχείο «Πέλαγος»

Η παραλία του ξενοδοχείου «Πέλαγος» είναι από αυτές που αξίζει να επισκεφθείτε στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας. Θα…πέσετε πάνω στο ξενοδοχείο, καθώς κατηφορίζετε προς την παραλία του Αγίου Μηνά.

Η είσοδος γίνεται από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και δεν πληρώνετε εισιτήριο. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη, έχει άμμο και χαλίκι, ενώ υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Θα απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, αλλά προς το παρόν δεν λειτουργεί η καντίνα, όπως συνέβαινε μέχρι και το 2021. Είμαστε σίγουροι ότι θα αράξετε και στην ευρύχωρη προβλήτα για ηλιοθεραπεία και κους - κους!

Αλυκές

Μόλις 7 χλμ από τη Χαλκίδα βρίσκεται η πιο φημισμένη παραλία του δήμου Χαλκιδέων. Είναι οι Αλυκές, οι οποίες συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Το μήκος της ακτής είναι πολύ μεγάλο και εκεί δραστηριοποιούνται αρκετά beach bar, τα οποία και διαμορφώνουν το χώρο της παραλίας, που τους έχει νοικιαστεί, με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η ψιλή άμμος επικρατεί σε όλο το μήκος, τα νερά είναι καθαρά και στις Αλυκές συνυπάρχουν όλες οι ηλικιακές ομάδες.

Υπάρχει άφθονος χώρος για ρακέτες, ενώ θα βρείτε και γήπεδα beach volley. Στις Αλυκές μπορείτε να περάσετε ολόκληρη τη μέρα σας μέχρι το βράδυ και δεν θα βαρεθείτε καθόλου!

Εγγλεζονήσι

Το Εγγλεζονήσι ή Γάιδαρος είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί απέναντι από την παραλία της Παναγίτσας Δροσιάς. Είναι κατάφυτο και αποτελεί μια πραγματική όαση.

Τρεις αμμώδεις παραλίες σας περιμένουν στο όμορφο Εγγλεζονήσι για να νιώσετε λιγάκι σαν…ναυαγός. Αρκετοί επιλέγουν το νησί και για ψάρεμα ή καταδύσεις.

Μπορείτε να φτάσετε στο Εγγλεζονήσι με σκάφος ή και κολυμπώντας, καθώς η απόσταση από την ηπειρωτική χώρα δεν είναι μεγάλη για έναν καλό πάντως κολυμβητή.

Σκροπονέρια

Από τις πιο φημισμένες παραλίες στη βοιωτική πλευρά.

Απλετος χώρος για να απλώσετε την πετσέτα σας και ξαπλώστρες με ομπρέλες μπροστά από το beach bar που λειτουργεί στην πλαζ.

Σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη στα Σκροπονέρια που διαθέτουν άμμο και χαλίκι.

Βαλοπούλα 

Παραμένουμε στην Ανθηδόνα, η οποία διαθέτει και τις περισσότερες καλές παραλίες στο Δήμο Χαλκιδέων.

Μία από αυτές είναι και η πλαζ Βαλοπούλα, η οποία βρίσκεται λίγο μετά τον Αγιο Μηνά.

Μαζεμένη πλαζ με άμμο μέσα και έξω, που προσφέρεται ιδίως για οικογένειες.

Καλάμια

Αφήνουμε τη βοιωτική πλευρά του Δήμου Χαλκιδέων και επανερχόμαστε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Αρτάκη. Λίγο πριν την είσοδο της πόλης, βρίσκεται η «αναγεννημένη» πλαζ Καλάμια.

Επί πολλά χρόνια αποτελούσε σημείο καλοκαιρινής συνάντησης για ντόπιους και όχι μόνο, αλλά στη συνέχεια μαράζωσε.

Ωστόσο, έχει πάρει τα …πάνω της, καθώς αρκετά beach bar άνοιξαν και οργάνωσαν την πλαζ με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αμμουδιά και ρηχά νερά συντελούν στο να την προτιμήσετε.

Ζέφυρος

Δεύτερη παραλία στην Αρτάκη και βρίσκεται στο τέρμα του παραλιακού δρόμου.

Είναι αμμώδης και έχει πάρει το όνομά της από το beach bar Ζέφυρος που λειτουργεί εκεί.

Προσφέρεται για οικογένειες (ψιλή άμμος και σχετικά ρηχά νερά), ενώ άφθονα μαγαζιά εστίασης υπάρχουν πέντε λεπτά μακριά σας -στον παραλιακό δρόμο της Αρτάκης- για να κορέσετε την πείνα σας μετά το μπάνιο.

Λευκαντί

Μεταφερόμαστε στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων και συγκεκριμένα στην πιο γνωστή της πλαζ που είναι αυτή του Λευκαντίου.

Κάθε χρόνο πλημμυρίζει από ντόπιους και παραθεριστές, καθώς τα περίπου 2 χλμ της ακτής μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ κόσμο.

Ρηχή, αμμώδης και καθαρή θάλασσα συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για να αράξετε. Ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι δυσεύρετα κατά τις ημέρες αιχμής.

Κατά μήκος της πλαζ υπάρχει μια πλειάδα καταστημάτων εστίασης, τα οποία ικανοποιούν την ανάγκη σας για καφέ και φαγητό κάθε είδους.​

Βίλες

Θα μείνουμε στο Λευκαντί, αλλά θα πάμε σε μία όχι και τόσο γνωστή παραλία. Ο λόγος για τις Βίλες, έναν μικρό κόλπο που αξίζει να τον ανακαλύψετε.

Θα φτάσετε ακολουθώντας το δρόμο για το Μικρό Λιμανάκι. Μετά από λίγα χιλιόμετρα, θα βρείτε χωματόδρομο. 

Αφήστε το αυτοκίνητο (υπάρχει και μία μεγάλη αλάνα) και στο δεξί σας χέρι ανάμεσα σε αυλές σπιτιών θα δείτε μία είσοδο. Ακολουθήστε την ευθεία με τα πόδια και ...τσουπ τα καταγάλανα νερά!

Αριστερά του μικρού κόλπου υπάρχει αμμουδιά μέσα - έξω, δεξιά έχει λίγες πετρούλες μόνο έξω. Μην ξεχάσετε να πάρετε τα απαραίτητα μαζί σας, γιατί εκεί δεν θα βρείτε τίποτα. Τουριστικός οδηγός: 
Λεζάντα:  Ωρα για μπανάκι!


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό
Κεντρική Εύβοια
[04/08/2022 - 19:15]

Δεν υπάρχει γούστο που δεν ικανοποιείται από το ρεπορτάζ μας. ...περισσότερα

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΓΥΜΝΟ-ΣΕΤΑ: Ονειρική απόδραση στη φύση του Δήμου Ερέτριας

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΓΥΜΝΟ-ΣΕΤΑ: Ονειρική απόδραση στη φύση του Δήμου Ερέτριας
Κεντρική Εύβοια
[04/08/2022 - 10:35]

Επισκεφθήκαμε τα ορεινά χωριουδάκια της κεντρικής Εύβοιας και σας τα παρουσιάζουμε.... ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΛΥΚΕΣ-ΛΕΥΚΑΝΤΙ: Πού θα πιείτε καφέ και ποτό

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΛΥΚΕΣ-ΛΕΥΚΑΝΤΙ: Πού θα πιείτε καφέ και ποτό
Κεντρική Εύβοια
[02/08/2022 - 09:17]

Εχουμε φτιάξει ένα πολύ πλούσιο αφιέρωμα για όλους εσάς! ...περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα ... διαμαντάκια της Χαλκίδας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα ... διαμαντάκια της Χαλκίδας
Κεντρική Εύβοια
[30/07/2022 - 10:01]

Τα βρήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε! ...περισσότερα

ΑΥΛΙΔΑ: Δεν είναι θυσία, είναι ...αμαρτία να μην την επισκεφθείς!

ΑΥΛΙΔΑ: Δεν είναι θυσία, είναι ...αμαρτία να μην την επισκεφθείς!
Κεντρική Εύβοια
[29/07/2022 - 20:22]

Διάβασε για ποιους λόγους πρέπει να πας οπωσδήποτε ...περισσότερα

Επιλεγμένες παραλίες στο Δήμο Ερέτριας

Επιλεγμένες παραλίες στο Δήμο Ερέτριας
Κεντρική Εύβοια
[29/07/2022 - 10:13]Καθαρές παραλίες, οργανωμένες ή μη, περιμένουν να τις επισκεφθείτε. ...περισσότερα

Οι καλύτερες παραλίες στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων

Οι καλύτερες παραλίες στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων
Κεντρική Εύβοια
[27/07/2022 - 14:50]Θα εκπλαγείτε από τη φυσική ομορφιά των παραλιών! ...περισσότερα

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥ- ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ: Είναι αξεπέραστη η άγρια ομορφιά τους!

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥ- ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ: Είναι αξεπέραστη η άγρια ομορφιά τους!
Κεντρική Εύβοια
[20/07/2022 - 19:03]

Δυο περιοχές που ...αλλάζουν πίστα στις διακοπές σου.  ...περισσότερα