Οι καλύτερες παραλίες στη Σκύρο

23 Ιουνίου 2022, 13:23
Το νησί των Σποράδων διαθέτει αξιόλογες πλαζ. Πάμε να τις δούμε.

Ας περιηγηθούμε γρήγορα στις καλύτερες πλαζ του νησιού των Σποράδων, οι οποίες κερδίζουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό τουρίστα.

Ασπούς

Αν ξεκινήσουμε από το κέντρο του νησιού, θα συναντήσουμε την παραλία Ασπούς (είναι εδώ). 

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή, μη οργανωμένη παράλια, με άμμο στην ακτή και στο βυθό και πεντακάθαρα νερά. Απέχει πολύ λίγο από  λιμάνι της Σκύρου.

Μώλος - Μαγαζιά  

Η παραλία Μώλος είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σκύρου. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Χώρα του νησιού και απέχει 11 χιλιόμετρα από τη Λιναριά, το λιμάνι της Σκύρου (είναι ακριβώς εδώ). 

Ο Μώλος και η γειτονική παραλία Μαγαζιά (δείτε το στίγμα της εδώ) «μοιράζονται» τη μεγάλη ακτή με τη χρυσαφένια αμμουδιά. Πρόκειται για μία μεγάλη σε έκταση παραλία, με την ακτή της να είναι καλυμμένη από ψιλή, χρυσή αμμουδιά που συνεχίζει και στο βυθό.

Γοητεύει με τα γαλανά κρυστάλλινα ρηχά νερά της, τα οποία είναι ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Εκεί βρίσκονται αρκετά εστιατόρια και beach bar.

Αχερούνες

Η υπέροχη παραλία Αχερούνες βρίσκεται 10 χλμ δυτικά της πόλης της Σκύρου (η προβολή της στο χάρτη εδώ).

Υπάρχουν πολλά δέντρα κατά μήκος της ακτής και η απαλή χρυσή αμμουδιά με τα πεντακάθαρα νερά προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Είναι ιδανική για οικογένειες.

Πεύκος

Στο δυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται η παραλία Πεύκος (είναι εδώ).

Είναι μια υπέροχη παραλία με καταγάλανα νερά που σας προσκαλούν να βουτήξετε.

Βρίσκεται σε έναν μαγευτικό, προστατευμένο κόλπο με τα πεύκα (από τα οποία πήρε και το όνομά της η παραλία) να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό, ιδανικό για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Γυρίσματα

Στη συνεχεία της παραλίας Πεύκο και λίγο μετά το Μώλο, συναντούμε τα Γυρίσματα, μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού (εδώ το στίγμα της). Στην ακτή και στο βυθό υπάρχει άμμος. 

Μία παραλία μεγάλη σε μήκος, με αμμώδη ακτή και καταγάλανα νερά. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταλύματα, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και studios.

Καρεφλού 

Η Καρεφλού είναι μία διαφορετική παραλία στα βορειοανατολικά της Σκύρου (εδώ το στίγμα της).

Ενδείκνυται για τους πιο εναλλακτικούς και για όσους αγαπούν την πέτρα, την άμμο και το άγριο φυσικό περιβάλλον.

¶γιος Φωκάς

Ο ¶γιος Φωκάς στο δυτικό τμήμα του νησιού (εδώ το στίγμα της) είναι μια απομακρυσμένη και απάνεμη παραλία. Προτιμάται από τους πιο εναλλακτικούς τουρίστες που επιθυμούν ησυχία.

Έχει άμμο και  βοτσαλάκι, τα νερά της είναι  καταπράσινα και έχει πάρει το όνομά της το από  το εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα ύψωμα δίπλα της.

Καλαμίτσα

Η παραλία Καλάμίτσα, μόλις 9 χιλιόμετρα νότια από τη Λιναριά (εδώ το στίγμα της), κάτω από τη περιοχή «Νύμφες», είναι μια μεγάλη παραλία με βότσαλο στην ακτή και στο βυθό.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα τη θάλασσα για να επιλέξετε για τη διαμονή σας. Η παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα για wind-surfing στη δυτική πλευρά της. 

Από την άλλη, η ανατολική Καλαμίτσα είναι αρκετά πιο απάνεμη πλαζ και προσφέρεται για να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας.

Κολυμπάδα

Μία ακόμη γραφική παραλία στη Σκύρο, στα νότια του νησιού. Η Κολυμπάδα βρίσκεται λίγο μετά την Καλαμίτσα (εδώ το στίγμα της) και διαθέτει χοντρή άμμο και μικρές πέτρες.

Συγκεντρώνει αρκετό κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελεί προορισμό για χαλάρωση και απόλαυση των πεντακάθαρων νερών του Αιγαίου.

¶γιος Πέτρος

Στο καταπράσινο βόρειο τμήμα του νησιού, υπάρχει μία από τις πιο προβεβλημένες παραλίες του νησιού, η αμμουδερή και περιστοιχισμένη από πεύκα παράλια του Αγίου Πέτρου.

Έχει ψιλό χαλίκι και είναι περιτριγυρισμένη από κέδρους και πεύκα .Τα λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομο που πρέπει να διανύσεις για να φτάσεις, αξίζουν το κόπο!

Παράδεισοι και εκδρομές

Ανάμεσα στους απομακρυσμένους παραδείσους της Σκύρου συγκαταλέγονται παραλίες, όπως η Αγαλίπα και η Πετρίτσα. Αξίζει να τις ανακαλύψετε, όπως και την παραλία Θεοτόκος στο βορά του νησιού.

Επιπλέον, αναζητήστε τις θαλάσσιες εκδρομές που διοργανώνονται καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με προορισμό ερημικές παραλίες, βραχώδεις ακτές και σπηλιές του νησιού.

Θα κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά φτάνοντας στο αποκορύφωμα της χαλάρωσης! Τουριστικός οδηγός: 
Λεζάντα:  Ωρα για μπανάκι!