Υγεία

Μετωπική γιατρών με Καφαντάρη

30 Μαρτίου 2011, 12:00
Οι γιατροί κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, που θα παραλύσουν το Νοσοκομείο Χαλκίδας. 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μετωπική κόντρα οδηγούνται οι γιατροί του Νοσοκομείου Χαλκίδας (δεξιά η πρόεδρος των γιατρών Ελένη Κασελίμη-Γυφτονικολού) με την διοικητή του Νοσοκομείου Βάσω Καφαντάρη (φωτό αριστερά).

Αιτία το γεγονός ότι η κ. Καφαντάρη προχώρησε σε εργασίες ανακαίνισης του Γραφείου της ενώ παράτησε στην ...τύχη τους το Εφημερείο και την Τραπεζαρία των γιατρών, που θυμίζουν αχούρια (δείτε εδώ και σχετική ανάρτηση).

Οι γιατροί έχουν φρικτά παράπονα και από το Υπουργείο Υγείας και αντιδρούν στην μείωση των μισθών τους και στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Την Δευτέρα πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα συμμετέχουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου και από την Παρασκευή 1 Απριλίου αρχίζουν καθημερινές κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με στάσεις εργασίας, κλείσιμο των Ταμείων κ.α.

Οι κινητοποιήσεις αυτές αναμένεται να παραλύσουν το Νοσοκομείο και οι γιατροί φέρονται αποφασισμένοι να τις συνεχίσουν μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης στο Εφημερείο και στην Τραπεζαρία.

Ολόκληρο το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

"Η Γενική συνέλευση του Γ.Ν.Χαλκίδας της 28/03/2011 καταγγέλλει τα εξής:

-Από καιρό πιά ο κόμπος "ξεπέρασε" το χτένι και το Υπουργείο με εκφραστή του την σημερινή Διοίκηση, έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα με την προκλητική και αδιάφορη συμπεριφορά της.Έως εδώ και μη παρέκει συνάδελφοι, η υπομονή μας έχει πρό πολλού εξαντληθεί. Αυτό που σχεδιάζουν η Κυβέρνηση, η Ε.Ε.και οι συνοδοιπόροι τους, για μείωση αποδοχών που ξεπερνά το 20%, ειδικά μετά το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, όχι μόνο δεν γίνεται αποδεκτό, αλλά θα βρει τη σφοδρή μας αντίδραση.

 -Η επίθεση στο χώρο της Υγείας είναι πολύπλευρη και σκοπεύει μόνο στην εμπορευματικοποίηση και στόν οικονομικό εξορθολογισμό με μόνο κριτήριο το κόστος και χωρίς να λαμβάνεται υπ΄όψην η υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας των υπηρεσιών.Γι΄αυτό λέμε, και το καταγγέλλουμε ανοικτά ,ότι τα μέτρα αυτά έχουν σαν μόνο στόχο τον Λαό και όχι τους "έχοντες και κατέχοντες".

-Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι άνθρωποι και πρέπει να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες και όχι μέσα στην βρωμιά και την εξαθλίωση την στιγμή που η Διοίκηση ανακαινίζει πρώτα το χώρο του Γραφείου της και παραμελεί την πεμπτουσία του Νοσοκομείου που είναι το έμψυχο δυναμικό του.

Συγκεκριμένα αποφασίζουμε και διεκδικούμε:

-Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για τις 30 Μάρτη.

-Συμμετοχή σε τακτικές δυναμικές παρεμβάσεις που οργανώνουν ταξικοί φορείς και οργανώσεις των εργαζομένων στο χώρο των ταμείων των ΕΙ για να αποτρέψουμε το χαράτσι των 5 ευρώ και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της επιχειρηματοποίησης της Υγείας.

-Να μην κλείσουν και να μην συγχωνευτούν νοσοκομεία και πολυατρεία του Νομού μας. Καμιά μείωση δημόσιων κρεβατιών σε βάρος των λαϊκών αναγκών. -Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Εφημέρευση του Νοσοκομείου με επαρκές ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης όπως αποφάσισε η επιστημονική επιτροπή.

-Επίσχεση εργασίας και καθημερινές 2ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αρχόμενες από 01/04/2011 με ταυτόχρονη διαμαρτυρία και κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν σε καθημερινή βάση,1 ώρα κατάληψη των ταμείων του ΤΕΠ και ενημέρωση του κόσμου, ακολούθως συγκέντρωση στο γραφείο της Διοίκησης όπου και θα γίνεται κατάληψη επί 1ώρα.

-Οι κινητοποιήσεις να διαρκέσουν έως ότου αρχίσουν τα έργα ανακαίνισης της τραπεζαρίας,του Εφημερείου,και της βελτίωσης της ποιότητας του φαγητού των εφημερευόντων και να κλιμακωθούν εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση του αιτήματος. -Προτείνουμε την σύσταση επιτροπής ελέγχου των εργασιών ανακαίνισης με την συμμετοχή εκπροσώπου των ιατρών ,των εργαζομένων και της Τεχνικής υπηρεσίας που θα ελέγχει το έργο.

-¶μεση προμήθεια του απαραίτητου αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΤΕΠ και των Χειρουργείων. Συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις και ενεργείς παρεμβάσεις που αποφασίζει ο Σύλλογος των εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκίδας.

-Καταγγέλλουμε την εκστρατεία εκβιασμού και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η Διοίκηση σε βάρος συναδέλφων (τόσο του Παθολογικού όσο και του Ψυχιατρικού τομέα) και η οποία έχει σαν στόχο την αποδυνάμωση του αγώνα. -Θυροκόλληση ψηφίσματος στο Γραφείο της Διοίκησης με τις αποφάσεις μας.

-Ενημέρωση μέσω δελτίων τύπου και συνεντεύξεων των τοπικών ΜΜΕ και κάλεσμα των τοπικών Αρχών όπως του δημάρχου ,του υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη για την Εύβοια και των βουλευτών του Νομού στην πρώτη κινητοποίηση."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Για δεύτερη μέρα καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Για δεύτερη μέρα καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα
Υγεία
[03/07/2020 - 20:15]

Διαβάσετε αναλυτικά σε ποιους νομούς εντοπίστηκαν τα κρούσματα. ...περισσότερα

ΣΚΥΡΟΣ: Χατζηγιαννάκης και Βαρδαρός στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

ΣΚΥΡΟΣ: Χατζηγιαννάκης και Βαρδαρός στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο
Υγεία
[03/07/2020 - 11:19]

Διαβάστε τι είπαν σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. ...περισσότερα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοινώθηκαν 28 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοινώθηκαν 28 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος
Υγεία
[02/07/2020 - 20:27]

Οι νεκροί παραμένουν 192 και τα συνολικά κρούσματα 3458. ...περισσότερα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος
Υγεία
[01/07/2020 - 19:24]

Διαβάστε τα στοιχεία της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 1 Ιουλίου.  ...περισσότερα