Κους-κους & σχόλια

Ο έρωτας -τελικά- περνάει από το στομάχι

31 Μαρτίου 2011, 08:00
Η όμορφη Λίλα (φωτό) πιστεύει ότι ο άντρας ψάχνει γυναίκα, που να μαγειρεύει σαν τη μαμά του!

 

Το έλεγαν οι γιαγιάδες μας, ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. Η γυναίκα για να... οδηγήσει τον άντρα στα σκαλοπάτια της εκκλησίας ( ή του Δημαρχείου) και να τον κρατήσει για πάντα πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει.

Οι όποιες αμφιβολίες είχαμε, περί της ορθότητας του αποφθέγματος, κάμφθηκαν οριστικά και αμετάκλητα μετά το ρεπορτάζ που κάναμε. Δεν ήταν μόνο ότι όλες οι γυναίκες που ρωτήσαμε συμφώνησαν, ήταν και τα αντράνταχτα επιχειρήματα που παρέθεσαν.

Η κομμώτρια Λίλα Ανδρέου ήταν κατηγορηματική όταν μας είπε: " Βεβαίως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, δεν θέλει συζήτηση. Ο άντρας σε ερωτεύεται ακόμη περισσότερο όταν ξέρεις να μαγειρεύεις, γιατί έχει μάθει από τη μαμά του να τρώει τα καλύτερα.

¶ρα, δεν μπορείς εσύ να τον έχεις με...σάντουιτς. Κατά βάθος κάθε άντρας ψάχνει να παντρευτεί γυναίκα που να μαγειρεύει σαν τη μαμά του." Συμπέρασμα, αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε καλά, να εύχεστε να είναι κακή μαγείρισσα η πεθερά σας.  

 

 

 

 

Η Κωνσταντίνα Δρακωνάκη (στη φωτό μαζί με το γιο της) είναι 7 χρόνια παντρεμένη, άρα πλεόν ... αρμόδια για να μας απαντήσει επί του ... γευστικού θέματος. Η απάντησή της χωρίς περιστροφές είναι:

" Η ρήση ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι είναι 100% σωστή. Ο άντρας είναι σαν το παιδί. Όταν του μαγειρεύεις δεν είναι μόνο ότι ευχαριστιέται το φαγητό, αλλά επιπλέον νιώθει ότι τον νοιάζεσαι, τον αγαπάς και τον φροντίζεις.

 

 

 

 

 

 

Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε ούτε κατ΄ελάχιστον με την κ. Δρακωνάκη. Ας δούμε όμως και την γνώμη μίας άλλης μαμάς, της Μιχαέλας Κιλίμπα ( στη φωτό μαζί με τη μικρή Ναταλία). Αυτή κι αν δεν είχε επιχειρήματα περί της ορθότητας της ρήσης, ένα ...κατεβατό. Διαβάστε παρακάτω:

" Μα ο άντρας γι΄αυτό παντρεύεται, για να φτιάξει οικογένεια και να έχει μικρές καθημερινές απολαύσεις, που προσφέρει ο έγγαμος βίος, όπως το σπιτικό φαγητό. Με δεδομένο ότι λίγοι άντρες τα καταφέρνουν στην κουζίνα ικανοποιητικά, έχουν την απαίτηση από την σύντροφό τους να μαγειρεύει καλά.

Εγώ πιστεύω ότι όχι μόνο ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αλλά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσεις στα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο σου. ¶μα δεν ξέρεις να μαγειρεύεις δεν τον κρατάς τον άντρα."

 

 

 

Μία πιο ... ψύχραιμη άποψη εξέφρασε η αισθητικός Θεοδώρα Σκούρου, χωρίς πάντως να διαφοροποιηθεί. Απλώς έθεσε το ζήτημα λίγο πιο ...φεμινιστικά, δηλαδή πιστεύει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αλλά ισχύει και για τα δύο φύλα.

Ιδού το σχόλιό της: " Πρέπει και οι δύο, άντρας και γυναίκα, να ξέρουν να μαγειρεύουν, γιατί είναι ένας τρόπος φροντίδας και ένδειξης τρυφερότητας του ενός προς τον άλλον." Καλά Θεοδώρα μου, μάθε εσύ να μαγειρεύεις καλά, για να το έχεις σίγουρο και αν ξέρει να μαγειρεύει και ο αγαπημένος σου, ακόμη καλύτερα!   

Συγγνώμη κιόλας για τη συμβουλή, αλλά να και εγώ που είμαι ανύπαντρη και δεν ξέρω ούτε αβγό να βράσω. Τι να κάνω; Για αρχή θα αγοράσω 4-5 οδηγούς μαγειρικής και σκέφτομαι την άλλη εβδομάδα να ψάξω για σχολή μαγειρικής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον λένε covid, αλλά δεν είναι ιός!

Τον λένε covid, αλλά δεν είναι ιός!
Κους-κους & σχόλια
[16/01/2022 - 16:40]

Ο Ινδός που έγινε viral λόγω του ονόματός του ...περισσότερα

Δέντρο της ελπίδας φυτεύει ο Χαλκιδέος Νικόλας Αλαφάκης

Δέντρο της ελπίδας φυτεύει ο Χαλκιδέος Νικόλας Αλαφάκης
Κους-κους & σχόλια
[16/01/2022 - 07:23]

Ο πανέμορφος πιτσιρικάς εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σποτ. ...περισσότερα

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παραλίγο να πετάξει διαμάντι 34 καρατίων στα σκουπίδια

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παραλίγο να πετάξει διαμάντι 34 καρατίων στα σκουπίδια
Κους-κους & σχόλια
[15/01/2022 - 20:15]

Το είχε στην κατοχή της και δεν γνώριζε την αξία του ...περισσότερα