Πολιτισμός

ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Happy end και ζεστό χειροκρότημα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Happy end και ζεστό χειροκρότημα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
24 Ιουλίου 2021, 18:24
Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις και το egnomi παρουσιάζει το εκτενές ρεπορτάζ της Γνώμης.

Ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες οι παραστάσεις του Θεάτρου Χαλκίδας στο Biomechanical Festival στο θέατρο της Αυλιδείας Αρτέμιδας. Ο ερασιτεχνικός θίασος παρουσιάζει τους "Βατράχους" του Αριστοφάνη και η Ευβοϊκή Γνώμη έκανε εκτενές ρεπορτάζ πριν λίγες εβδομάδες για την παράσταση.

Ας δούμε τι έγραψε η ευβοϊκή εφημερίδα:

Τη δύσκολη κωμωδία «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη τόλμησε να ανεβάσει φέτος το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του 5ου Biomechanical Festival. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το Σαββατόβραδο στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό για το ερασιτεχνικό επίπεδο του θιάσου.

Πετυχημένο ερμηνευτικά αποδείχθηκε το ...πληθωρικό δίδυμο Παναγιώτης Τζαφέρης (Διόνυσος) και Κώστας Ντεγιάννης, ο οποίος υποδύεται το δούλο του θεού, Ξανθία.

Με την άνεση και την καθαρή δυνατή φωνή της ξεχώρισε για μία ακόμη φορά η Βούλα Κοκονού, αν και φέτος είχε αναλάβει το μικρό ρόλο της Χαρόντισσας.

Πολύ γέλιο έβγαλε ο 19χρονος Αντώνης Μπακλαγεμέζης, γιος του αστυνομικού Σταμάτη Μπακλαγεμέζη. Είναι η ...αποκάλυψη της παράστασης, καθώς υποδύεται εξαιρετικά τον υστερικό Αιακό, ενώ πολύ καλός ήταν και στη συμμετοχή του στο χορό.

Ο χορός έδωσε ...ρέστα στη σκηνή παριστάνοντας τους βατράχους και ξεχωρίσαμε για το μπρίο τους την Έστερ-Σώτια Λουκά, την Βασιλεία Κρητικού, τον Γιάννη Παρχαρίδη και την Μορφούλα Παπαελευθερίου.

Η κορυφαία στιγμή της παράστασης είναι το σπαρταριστό debate ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, τους οποίους υποδύονται με μεγάλη επιτυχία ο Σωτήρης Μουσελίμης και ο Κώστας Καλόγηρος αντίστοιχα.

Παρότι η ζυγαριά κλίνει προς τον Αισχύλο, η δραματουργική παρέμβαση της σκηνοθέτη Μαρίας Βαρδάκα δίνει happy end στους «Βατράχους», αφού και οι δύο τραγικοί ποιητές επιστρέφουν από τον ¶δη στον κόσμο των ζωντανών.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ηθοποιοί είναι οι: Ευρώπη Ευαγγελοπούλου, Σουζάνα Ζαχαριάδου, Κωνσταντίνα Κόλλια, Δέσποινα Κουτρούτσου, Βασιλική Κοτσανταμπάνη, Ζωή Λιβανίου, ¶ννα Οταπασίδου, Ζωή Πολυχρόνου, Ηλέκτρα Σιμωνετάτου-Χρηστιάδου, Έλενα Φωτιά και ¶ννα Χειμώνα.

Το μόνο στενάχωρο τη βραδιά της πρεμιέρας ήταν η προσέλευση του κόσμου. Υπήρξε κατώτερη των προσδοκιών των διοργανωτών και η πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας Ζωή Λιβανίου σχολίασε στο χαιρετισμό της ότι «το Σάββατο είναι γενικά δύσκολη μέρα για το θέατρο».

Παρόλ’ αυτά, το κοινό έδωσε το πιο ζεστό του χειροκρότημα. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη και ο Γιάννης Μαραγκός ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εύβοιας.