ΟΞΥΛΙΘΟΣ: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο χωριό

ΟΞΥΛΙΘΟΣ: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο χωριό
26 Ιουλίου 2021, 09:21
A+ A-
Τις διοργανώνει ο Σύλλογος των απανταχού Οξυλιθιωτών «ο Ευαγγελισμός».

Ο Σύλλογος των απανταχού Οξυλιθιωτών «ο Ευαγγελισμός» διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι σειρά εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στον Οξύλιθο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Οξυλίθου, θα πραγματοποιηθεί  αφήγηση του παραμυθιού « Η μικρή συκιά του βράχου και το μαγικό δαχτυλίδι της νεράιδας» από την Λένα Αντωνίου.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου, από τις 9:30 το πρωί μέχρι την 1:30 το μεσημέρι, στο Κοινοτικό Κατάστημα Οξυλίθου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε κλιμάκιο αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Την Δευτέρα 9 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Οξυλίθου θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, με τίτλο: «Παίζοντας με τη Μύρτιδα».

Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Αθήνα του Περικλή και θα γνωρίσουν την 11χρονη Μύρτιδα(ανασύσταση προσώπου μικρού κοριτσιού από κρανίο που βρέθηκε σε αρχαιολογική ανασκαφή).  Αφήγηση: Γιώτα Αθανασίου, Κατασκευή παιχνιδιών: Ευαγγελία Μπότη.

Το Σάββατο 21 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου, θα γίνει παρουσίαση του άγνωστου έργου του Παντελή Ζωγράφου (1878-1935),  αγιογράφου, ζωγράφου και βυζαντινολόγου που εικονογράφησε μεταξύ άλλων και το τέμπλο του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου.

Έρευνα- παρουσίαση: Μαρία Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών «ο Ευαγγελισμός».

Η βιβλιοθήκη του Συλλόγου θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο 6μ.μ.- 8.30μ.μ.,τηλ.επικοινωνίας 2222046844

Επιστροφή