Αθλητικά

ΕΥΒΟΙΑ-ΣΚΥΡΟΣ: Αρχίζει ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας Evia Island Regatta 2021 - Ακολουθεί το Πανελλήνιο Κύπελλο ανοικτής θάλασσας

ΕΥΒΟΙΑ-ΣΚΥΡΟΣ: Αρχίζει ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας Evia Island Regatta 2021 - Ακολουθεί το Πανελλήνιο Κύπελλο ανοικτής θάλασσας
28 Ιουλίου 2021, 08:58
Δείτε τη δήλωση του Νίκου Μώρου, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην Εύβοια και την Σκύρο ο διεθνής  ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021”. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί στην στην Σκύρο και το “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021”.

Τους αγώνες διοργανώνουν το Επιμελητήριο Εύβοιας, το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ) και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας (ΙΟΧ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και με την υποστήριξη των Δήμων Χαλκίδας, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου.

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Evia Island Regatta 2021” θα διεξαχθεί από 31 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου και θα επισκεφθεί λιμάνια της Βόρειας Εύβοιας και της Σκύρου.

Εκκινώντας από το λιμάνι της Χαλκίδας θα επισκεφθεί τα λιμάνια των Ωρεών και του Ψαροπουλίου και θα τερματίσει στο λιμάνι της Σκύρου.

Με τη λήξη της “Evia Island Regatta 2021” θα διεξαχθεί από 6 έως 11 Αυγούστου  στη Σκύρο, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021”.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης έχουν τεθεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Νίκος Μώρος, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρετίζω τη διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021”, που διεξάγεται  φέτος στο νησί της ζωής μου την Εύβοια, αλλά και σε αυτό της καρδιάς μου, τη Σκύρο.

Έχοντας την τιμή, να υπηρετώ φέτος τη διοργάνωση ως  Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, εύχομαι να συνεχίσω επάξια το τρίτο κατά σειρά «ταξίδι» της ‘’Evia Island Regatta’’, που έχει πια αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός του τόπου μας.

Ιδιαίτερα δε που αυτή τη χρονιά, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Evia Island Regatta, δίνει τη σκυτάλη στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης, που θα φιλοξενηθεί στο νησί της Σκύρου.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας - Αιδηψού και Σκύρου, με την εξαιρετική συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας και του Σωματείου Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), καθώς και την καθοριστική συμβολή των χορηγών εύχομαι να πρωταγωνιστήσει το κάλος, η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και η φιλοξενία της Εύβοιας και της Σκύρου,  μέσα από έναν ωραίο αγώνα που θα προάγει την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες.

Στην ιδιαίτερη αυτή χρονική περίοδο, σας διαβεβαιώνω ότι και οι δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες, θα πραγματοποιηθούν υπό την αυστηρή τήρηση των σχετικών προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Απολαύστε το ταξίδι από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, σε μία γιορτή με φόντο το μπλε της καταγάλανης θάλασσας.

Αφήστε απλά τον άνεμο να φυσά ...»