Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της νύχτας χωρίς ατυχήματα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της νύχτας χωρίς ατυχήματα
29 Ιουλίου 2021, 08:33
Δείτε πόσο υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και πόσοι βρέθηκαν να έχουν πιει πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Για 13η χρονιά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με τη δυναμική παρουσία των εθελοντών του, διοργάνωσε και φέτος το καλοκαίρι στη Χαλκίδα την δράση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουλίου το βράδυ, σε γνωστό εστιατόριο-bar της Χαλκίδας. με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Τροχαίας Χαλκίδας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Χαλκίδας, της Diageo Hellas AE και της Συμμαχίας για την Ασφάλεια & τον Πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον.

Με κεντρικό μήνυμα " Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας", πάνω από 250 οδηγοί και θαμώνες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης και περισσότερα από 75 άτομα συμμετείχαν συνολικά, ηλικίας 17-65 ετών, εκ των οποίων 62 άνδρες και 13 γυναίκες.

Από όλους τους συμμετέχοντες, 54 τήρησαν την υπόσχεσή τους για μη κατανάλωση αλκοόλ (0,0), 19 ήταν κάτω από το επιτρεπόμενο όριο (0,01-0,24) ενώ μόλις 2 βρέθηκαν να το έχουν ξεπεράσει (0,25+).

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 75% εξΆ αυτών όχι απλώς κράτησαν την υπόσχεσή τους, αλλά είχαν εντελώς μηδενικά αποτελέσματα στο φιλικό αλκοτέστ, που σημαίνει ότι ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές του Ι.Ο.ΑΣ. να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ πριν πιάσουν το τιμόνι.

Επίσης σημαντικό ήταν ότι όσοι βρέθηκαν πάνω από το νόμιμο όριο υποσχέθηκαν ότι δεν θα οδηγήσουν οι ίδιοι, αλλά κάποιος άλλος από την παρέα τους που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της δράσης, οι συμμετέχοντες με ενδιαφέρον συνομίλησαν με τους ανθρώπους και τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και παρέλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τα θέματα του αλκοόλ και της οδικής ασφάλειας γενικότερα καθώς και αναμνηστικά δώρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Πέθανε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μηνάς

ΧΑΛΚΙΔΑ: Πέθανε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μηνάς
Κοινωνία
[28/09/2021 - 18:39]

Κηδεύτηκε στη Χαλκίδα, από το ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. ...περισσότερα

Νεκρός ποδηλάτης σε τροχαίο

Νεκρός ποδηλάτης σε τροχαίο
Κοινωνία
[28/09/2021 - 12:35]

Τραγωδία στην Πάτρα. ...περισσότερα