Κους-κους & σχόλια

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: Ταξιδέψαμε σ' όλο το νομό και μιλήσαμε με υπέροχους ανθρώπους

30 Αυγούστου 2021, 17:01
Το egnomi.gr έκανε tour για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ.  

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το egnomi.gr έκανε ταξίδια σε όλη την Εύβοια με στόχο να ανακαλύψει όλες τις ομορφιές του νομού μας.

Βρήκαμε παραλίες, αξιοθέατα, αλλά και καταστήματα που αξίζει όλοι να επισκεφθούν και τα ...μαζέψαμε σ' ένα κλικ (ανακάλυψε και εσύ όλα τα ωραία της Εύβοιας)

Φυσικά, τον Αύγουστο "μαύρισε" η ψυχή όλων μας με τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια και την τεράστια καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι φωτιές, και η σκέψη μας ήταν σε όλους εκείνους που μάχονταν με την πύρινη λαίλαπα.

Το καλοκαίρι όμως, είναι ακόμη εδώ και όλη η Εύβοια, μάς χρειάζεται όσο ποτέ! Ακόμη και η ...πονεμένη Βόρεια Εύβοια διαθέτει άπειρο κάλλος που αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος και ας έχει πλέον λιγότερο πράσινο. 

Στις εξορμήσεις μας συναντήσαμε υπέροχους και πολύ φιλόξενους ανθρώπους, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευβοιώτες και όχι μόνο, να γνωρίσουν από κοντά κάθε γωνιά του νομού μας. 

Γνωρίστε τους έναν - έναν και αν τους συναντήσετε κάπου στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, ρωτήστε τους για τον τόπο τους. Εχουν πάντα τη διάθεση να σας καθοδηγήσουν στις σωστές κατευθύνσεις!

* Οι παρακάτω δηλώσεις των Ευβοιωτών έγιναν στις αρχές του καλοκαιριού.

Η Μαρία Μαρίνου και ο Σπύρος Τζιλιάνος γεμίζουν ενέργεια στον Κάλαμο Αλιβερίου και προτείνουν την όμορφη παραλία για ήσυχες οικογενειακές διακοπές. 

Η Μαρία Περήφανου από τους Αγίους Αποστόλους προτείνει το αγαπημένο ψαροχώρι για την ωραία παραλία και τις ...φρέσκες επιλογές σε θαλάσσινά. 

Στην Αθήνα μένουν μόνιμα η Χριστίνα Κάργα, ο Γιώργος Κάργας και ο εγγονός τους Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης. Τα καλοκαίρια όμως, τα περνούν στον ...παραδεισένιο Κάλαμο Αλιβερίου και δεν το αλλάζουν με τίποτα!   

Το πιο γλυκό χαμόγελο βρήκαμε στο Νεοχώρι Αυλωναρίου και είναι εκείνο της Ελενας Καρατζά, η οποία προτείνει το χωριό της και το καλοκαίρι για το καλό φαγητό και την όμορφη φιλοξενία. 

Ολο νάζι πετύχαμε τη γλυκιά Μαρία Πετρά στην Αμάρυνθο, η οποία θεωρεί τον τόπο της ιδανικό για ξεκούραστες διακοπές δίπλα σε οργανωμένες παραλίες. 

Απόλαυση είναι για τη Μαρία Καραμουτζά οι Ροβιές, όπου προσφέρουν πράσινο και καθαρή θάλασσα.

Τυχερός νιώθει ο Αγγελος Καπουγιάτης από τα Ήλια Αιδηψού αφού η περιοχή διαθέτει πολύ πράσινο, ωραία παραλία και καλό φαγητό.

Γνώριμες φιγούρες στην Πλατάνα Κύμης είναι οι αδελφοί Γιάννης και Αντώνης Κουτέλος, και ο ανηψιός τους Γιάννης Κουτέλος οι οποίοι προτείνουν την περιοχή για τις ωραίες παραλίες και τα φρέσκα θαλασσινά. 

Μάστορας στην αεροζύμη είναι ο Δήμος Τρίκας, ο οποίος μένει μόνιμα στο Αλιβέρι και το θεωρεί την καλύτερη στάση για καφέ και σνακ πριν ή μετά τις βουτιές. 

Χαλαρό πετύχαμε τον Γιώργο Κρέστα από τα Νέα Στύρα να διαβάζει τη Γνώμη και μάς μίλησε για τις ομορφιές του τόπου του

Γεμάτες θετική ενέργεια είναι η Μαρία Αγαπητού και η Κατερίνα Κυριάκου από τα Ηλια Αιδηψού, οι οποίες προτείνουν την περιοχή για ξεκούραστες διακοπές. 

Top παρέα στην παραλία Λευκαντί είναι οι: Αλεξάνδρα Σίδερη, Αγγελική Αδάμ, Κώστας Τουλούμης, Ελλη Θεοδωρίδου και η Ευαγγελία Ζαγκαβιέρου. Καλούν όλους να επισκεφθούν τον τόπο τους για τη μεγάλη παραλία και τις δεκάδες επιλογές για διασκέδαση.

Τα Λουτρά Αιδηψού και τις γύρω περιοχές προτείνει για τις καλοκαιρινές μας διακοπές ο Χάρης Καπόλος για: τις δεκάδες επιλογές διαμονής, διασκέδασης και τις αμέτρητες παραλίες (τάδε έφη από το Μπούρτζι Ληλαντίων). 

Αξίζουν τα χιλιόμετρα για να φτάσεις μέχρι το γραφικό Αγιο Γεώργιο Λιχάδας και τα υπέροχα Λιχαδονήσια μάς είπε ο Κώστας Λυμπέρης μέσα από το σκάφος του. Πράσινο που φτάνει μέχρι τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής, μαγαζιά για διασκέδαση υψηλών προδιαγραφών και πολλή νεολαία. 

 Τη Χαλκίδα προτείνει και γι' αυτό το καλοκαίρι ο Γιάννης Καραπετάκος αφού υπάρχουν οικονομικές επιλογές για να κάνει κάποιος διακοπές ...διαρκείας!