Περιβάλλον

ΦΩΤΙΑ ΔΑΦΝΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ- ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ. ΑΝΝΑΣ: Ο κόσμος έχει κατέβει στη θάλασσα

3 Αυγούστου 2021, 19:21
Μαρτυρία της δημοτικής συμβούλου Ελπίδας Ψαρρού. Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς. Εντολή εκκένωσης σε τρεις οικισμούς.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια. Ξεκίνησε από τη Δάφνη Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας, πέρασε από Μουρτιά, Ρετσινόλακκο και Κοκκίνη και τώρα βρίσκεται πάνω από τη Σπιάδα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκκενώθηκαν τα παρακάτω χωριά και οικισμοί: Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθεί η ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε στο egnomi.gr η δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Ψαρρού, οι πολίτες έχουν κατέβει στη θάλασσα: "Τους είπαν να απομακρυνθούν πέρα από τις Ροβιές για να είναι ασφαλείς" είπε χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος. 

Στο μεταξύ, στην προσπάθεια κατάσβεσης έπαιρνε μέρος μόνο ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, γιατί τα περισσότερα έχουν ριχτεί στη μάχη με τη μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη. 

Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούσαν 62 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ αυξήθηκε η συνδρομή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

"Δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Εύχομαι να μην καταστραφεί αυτό το θαυμάσιο δάσος και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και περιουσίες" κατέληξε η Ελπίδα Ψαρρού (φωτό πάνω) εκφράζοντας την αγωνία της για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. 

*Στο χάρτη παρακάτω φαίνεται η πορεία της Φωτιάς που ξεκίνησε από τη Δάφνη, πέρασε από Μουρτιά και Ρετσινόλακκο και τώρα βρίσκεται πάνω από  Σπιάδα.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΥΒΟΙΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές που είχαν πρόβλημα

ΕΥΒΟΙΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές που είχαν πρόβλημα
Περιβάλλον
[16/10/2021 - 18:50]

Δείτε την ανακοίνωση της Αστυνομίας, με όλες τις προβληματικές περιοχές του νομού. ...περισσότερα

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΕΙΚΟΝΑ: Βυθίστηκε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΕΙΚΟΝΑ: Βυθίστηκε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα
Περιβάλλον
[14/10/2021 - 19:07]

Δεν το χωράει ο νους ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. ...περισσότερα