Πήγαν στην Ισλανδία

5 Απριλίου 2011, 11:49
A+ A-
Μαθητές του Γυμνασίου Αλιβερίου, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος. 

Μαθητές του Γυμνασίου Αλιβερίου, με συνοδούς τρεις καθηγήτριες επισκέφτηκαν την Ισλανδία, στις αρχές Μάρτη, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος. Διαβάστε πως περιγράφει την επίσκεψη ο μαθητής Βασίλης Αντώνενας, ένας από τους συμμετέχοντες. 

"Το σχολικό έτος που διανύουμε, 2010-2011, το Γυμνάσιο Αλιβερίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ComeniusTeenTV. Σκοπός του προαναφερθέντος προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή τηλεόραση, της οποίας τα προγράμματα, όπως συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, θα παράγονται από τους συμμετέχοντες μαθητές και θα εστιάζουν σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, προβλημάτων των νέων, παραδόσεων και άλλων θεμάτων που θα προτείνονται από τους ίδιους τους μαθητές.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν και σχολεία από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, και συγκριμένα από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο).

 Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, η Ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές Βασίλη Αντώνενα, Κωνσταντίνο ΚυριακόΓιώργο Μπαϊρακτάρη, Κατερίνα Παρασκευά, Ναταλία Σαραντή και Γιάννη Σπανό, με τη συνοδεία των 3 καθηγητριών τους,  Χρυσής Τοτού- Ψαθά (Διευθύντρια Γυμνασίου Αλιβερίου), Λεμονιάς Γιάντσιου (Υπεύθυνη τεχνικής υποστήριξης) και Χριστίνας  Μακρίδου (υπεύθυνη προγράμματος), επισκέφτηκε το ισλανδικό σχολείο του Grundarfjörður, στη χερσόνησο Snæfellsnes της Ισλανδίας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρους του σχολείου και θαύμασαν την καθαριότητα και την οργάνωση του, ένα σχολείο στο οποίο ο υπολογιστής είναι το κατεξοχήν μέσο διδασκαλίας. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα μάθημα Ισλανδικών, και τους παρουσιάστηκε ο σωστός τρόπος καταγραφής βίντεο, από τη Γερμανική αποστολή.

Οι μαθητές περιηγηθήκαν στη χερσόνησο του Snæfellsnes, έκαναν μπάνιο στη θερμή λίμνη BlueLagoon και επισκέφτηκαν δύο μουσεία, σχετικά με τα ηφαίστεια και το νερό αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ήρθαν σε επαφή με τις αποστολές των άλλων χωρών, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, του Βελγίου και της Ισλανδίας, με τις οποίες ανέπτυξαν φιλίες, αντάλλαξαν γνώμες και απόψεις και εργάστηκαν ομαδικά και συνομίλησαν, κάνοντας έτσι εξάσκηση στις γνώσεις των ξένων γλωσσών.

 Η αποστολή του Γυμνασίου Αλιβερίου συμμετείχε στην επίσκεψη με το βίντεο “Christmastime”. Τέλος, οι μαθητές της Ελληνικής αποστολής, περιηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ και θαύμασαν την πόλη, της οποίας το κέντρο έχει μείνει σχεδόν ανέγγιχτο από σύγχρονες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις.

 Έγιναν επισκέψεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, όπως το δημαρχείο, το εθνικό μουσείο και την εκκλησία Hallgrímskirkja. Στο ταξίδι της επιστροφής οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Πύργο του Άιφελ και την Παναγία των Παρισίων στην «πόλη του Φωτός»."

Επιστροφή