BASKET LEAGUE: Στον Ιωνικό Νίκαιας θα συνεχίσει ο Χαλκιδέος νταμπλούχος Ελλάδας Θανάσης Γιαπλές

BASKET LEAGUE: Στον Ιωνικό Νίκαιας θα συνεχίσει ο Χαλκιδέος νταμπλούχος Ελλάδας Θανάσης Γιαπλές
14 Αυγούστου 2021, 01:09
A+ A-
Θα είναι στενός συνεργάτης του Σεγκούρα.

Στο προπονητικό σταφ του Ιωνικού Νίκαιας εντάχθηκε με επίσημο τρόπο ο προπονητής μπάσκετ από τη Χαλκίδα Θανάσης Γιαπλές και θα είναι στενός συνεργάτης του κόουτς Κούρο Σεγκούρα.

Ο Γιαπλές τη σεζόν που έφυγε αναδείχθηκε νταμπλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, ως συνεργάτης αρχικά του Βόβορα και εν συνεχεία του Κάτας.

Μετά τον ερχομό του Πρίφτη στο τριφύλλι, ο Γιαπλές αποχαιρέτησε τον εξάστερο και βρήκε νέο λιμάνι στην Α1, αυτό του Ιωνικού Νίκαιας, ο οποίος αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της Basket League τη σεζόν 2020-21, καθοδηγούμενος για μεγάλο διάστημα από τον Χαλκιδέο Βαγγέλη Αγγέλου.

Λίγο πριν τα πλέι οφ ο Αγγέλου μετακόμισε στην ΑΕΚ, ενώ τη σεζόν 2021-22 θα κοουτσάρει την Ζάμαλεκ (Αίγυπτος).

Ο Γιαπλές παραμένει εντός συνόρων και η ανακοίνωση του Ιωνικού αναφέρει:

"Ο Θανάσης Γιαπλές διαθέτει τεράστια εμπειρία στους πάγκους, έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία ως assistant coach, αλλά και ως head coach σε Τρίκαλα, Ρέθυμνο και Ίκαρο.

Την περσινή σεζόν βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς ήταν βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό, με υποχρεώσεις φυσικά σε Ελλάδα και Euroleague. Κατά το παρελθόν, έχει δουλέψει και στο Κατάρ ως μέλος του προπονητικού επιτελείου της Al Rayyan".

*Μαζί με τον Θανάση Γιαπλέ (στη μέση) που ανακοινώθηκε επίσημα, στο προπονητικό σταφ παραμένει και ο Άγγελος Τσίκληρας (πρώτος από δεξιά). Αμφότεροι, πρόσφατα βρέθηκαν στο κλειστό Κανήθου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του Ραφαήλ Σκεμπέ στο τουρνουά που διεξήχθη για τον αδικοχαμένο μπασκετμπολίστα. Εκεί ήταν και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας (πρώτος από αριστερά).

Επιστροφή