EYBOIA: Δεκαπενταύγουστος στις φλόγες

EYBOIA: Δεκαπενταύγουστος στις φλόγες
15 Αυγούστου 2021, 09:21
A+ A-
Συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις σε Μεσοχώρια και Βόρεια Εύβοια. 

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο σε δύο περιοχές της Εύβοιας βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η μία είναι η Βόρεια Εύβοια και η άλλη τα Μεσοχώρια Καρυστίας, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά το απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου

Στα Μεσοχώρια η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά. Ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά έξω από το χωριό και να την θέσουν υπό έλεγχο λίγο μετά τις 9 το βράδυ. 

Το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου η μάχη με τι αναζωπυρώσεις συνεχίζεται. Στην προσπάθεια παίρνουν μέρος 59 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Καθοριστική ήταν η συμβολή και της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας (S.A.R. 312), τόσο στην προσπάθεια κατάσβεσης όσο και στην εκκένωση του χωριού. 

Στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζουν, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Συγκεκριμένα, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

* Οι φωτογραφίες είναι από την εκκένωση των Μεσοχωρίων

Επιστροφή