Περιβάλλον

Έντονη αντίδραση για την μετεγκατάσταση μονάδων ιχθυοτροφείου στην περιοχή Αλιβερίου

Έντονη αντίδραση για την μετεγκατάσταση μονάδων ιχθυοτροφείου στην περιοχή Αλιβερίου
11 Σεπτεμβρίου 2021, 14:11
Δύο βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ως αναφορά την επιστολή Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

Οι βουλευτές  του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν  ως αναφορά στους συναρμόδιους υπουργούς την επιστολή του εξωραϊστικού, επιμορφωτικού, εκπολιτιστικού συλλόγου Πούντα Αγία ¶ννα.

Με την επιστολή αυτή τα μέλη του συλλόγου εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους  σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν στη μετεγκατάσταση μονάδων ιχθυοτροφείου πολύ κοντά στον οικισμό Πούντας στη θέση Μπογαζάκι.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

"Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν στη μετεγκατάσταση μονάδων ιχθυοτροφείου  πολύ κοντά στον οικισμό Πούντας στη θέση Μπογαζάκι.

Η περιοχή μας είναι χρόνια τώρα πολλαπλά επιβαρυμένη περιβαντολλογικά από την  λειτουργία της ΑΓΕΤ αλλά και από  υπάρχουσες εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών κοντά στο Μηλάκι. Όμως κάθε παραγωγική δραστηριότητα πρέπει να εξασφαλίζει μία ισόμετρη ανάπτυξη και  πρώτα από όλα τη λαϊκή ευημερία.

Δεν μπορεί να μπαίνει η υγεία μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων που για την εξυπηρέτηση των κερδών του ανοίγει, κλείνει, μεταφέρει παραγωγικές μονάδες χωρίς να υπολογίζει τίποτα. 

Πολύ περισσότερο που σχεδιάζει να μεταφέρει συγκεντρωμένα όλα τα κλουβιά των ιχθυοτροφείων  σε ένα πάρα πολύ μικρό κόλπο που τα ίδια τα θαλάσσια ρεύματα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τον καθαρισμό του  επιβαρύνοντας αντίστοιχα τους κατοίκους της περιοχής, προσβάλλοντας το φυσικό της κάλλος. Η παραγωγική δραστηριότητα μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί ως έχει.

Σαν σύλλογος προειδοποιούμε ότι τέτοιες ενέργειες θα μας βρουν αντίθετους!

Απαιτούμε από την επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας και το Περιφερειακό  Συμβούλιο να μην κάνουν αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα μετεγκατάστασης!

Σε κάθε περίπτωση δε θα επιτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΡΜΑΡΙ: ¶ρπαξε φωτιά σε ξερόχορτα κοντά σε σπίτια

ΜΑΡΜΑΡΙ: ¶ρπαξε φωτιά σε ξερόχορτα κοντά σε σπίτια
Περιβάλλον
[26/10/2021 - 18:30]

Επιχείρησαν για την κατάσβεση 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα. ...περισσότερα

ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΡΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ: Οπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις σκουπίδια!

ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΡΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ: Οπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις σκουπίδια!
Περιβάλλον
[25/10/2021 - 13:22]

Βρόμα και θλίψη στο εκγαταλειμμένο πάρκο .   ...περισσότερα