Περιβάλλον

ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΣ: Κινδυνεύουμε να καούμε μήνα Σεπτέμβρη - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη

ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΣ: Κινδυνεύουμε να καούμε μήνα Σεπτέμβρη - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη
7 Σεπτεμβρίου 2021, 18:41
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αρκετές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τονίζεται ότι έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι:

"Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199."