Αθλητικά

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ποινική δίωξη σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ποινική δίωξη σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού
10 Σεπτεμβρίου 2021, 10:35
Μετά από μήνυση υπαλλήλου της Ομοσπονδίας.

Ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για απόπειρα βιασμού, άσκησε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ο Εισαγγελέας Πατρών.

Η υπόθεση αφορά στην καταγγελία, που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο υπάλληλος της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα η καταγγέλλουσα είχε καταθέσει μήνυση στη ΓΑΔΑ και έπειτα από την εξέταση των στοιχείων ο Εισαγγελέας Πατρών άσκησε τελικά ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν είχε γίνει η μήνυση τον περ. Μάρτιο η ΕΟΚ, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής:

"Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες.

Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα."

Τελικά, όπως αποφάνθηκε ο Εισαγγελέας, η καταγγελία ήταν αρκετά βάσιμη ώστε να προκαλέσει την άσκηση ποινικής δίωξης. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έφτασε στη Δικαιοσύνη μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ 4-0: Ξέφυγε και από το ...13 (pics)

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ 4-0: Ξέφυγε και από το ...13 (pics)
Αθλητικά
[02/12/2021 - 01:10]

Οι γηπεδούχοι αύξησαν τη διαφορά στις νίκες και τα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα. ...περισσότερα