ΧΑΛΚΙΔΑ: Πρόστιμο 5.000 € σε παιδίατρο

13 Σεπτεμβρίου 2021, 09:37
A+ A-
Ο πατέρας δικαιώθηκε από την αρχή προστασίας δεδομένων

 

 

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (3-9-2021)

 

Βαριά “καμπάνα” επιβλήθηκε σε παιδίατρο της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας μετά από ενέργειες του Τίμου Καράκωστα. Η γιατρός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Τίμος Καράκωστας εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία και ζει στην Αθήνα. Παντρεύτηκε γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και μαζί απέκτησαν μία κορούλα, η οποία σήμερα είναι τριών ετών.

Το ανδρόγυνο χώρισε πριν δύο χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει βγει το διαζύγιο. Με δικαστική απόφαση η επιμέλεια του παιδιού δόθηκε στη μητέρα και ο πατέρας βλέπει την κόρη του δύο Παρασκευοσαββατοκύριακα το μήνα.

Με την ίδια απόφαση, μάλιστα, ο Καράκωστας πληρώνει διατροφή 650 ευρώ το μήνα. Είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του και κάνει τα πάντα για να είναι στη ζωή της κόρης του, αλλά η παιδίατρος της μικρής αρνούνταν να συνεργαστεί μαζί του.

Ο ίδιος είπε στη «Γνώμη»: «Ζήτησα από την παιδίατρο το ιατρικό ιστορικό της κόρης μου για να γνωρίζω την κατάσταση της υγείας της και να ξέρω πώς να αντιμετωπίσω ενδεχόμενη ασθένειά της.

»Η γιατρός, όμως, αρνήθηκε επανειλημμένα να με ενημερώσει για την υγεία του παιδιού μου. Μου έλεγε ότι δεν έχω την επιμέλεια, λες κι αυτό μου αφαιρεί την ιδιότητα του γονιού.

»Δυστυχώς, παρά την πρόσφατη αλλαγή του οικογενειακού δικαίου και τη θέσπιση της από κοινού γονεϊκής επιμέλειας των παιδιών, η δικαιοσύνη και η κοινωνία ευνοούν σχεδόν αποκλειστικά τις μητέρες.

Το συμβάν κατήγγειλε ο Τίμος Καράκωστας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην παιδίατρο, γιατί δεν έδωσε στον πατέρα το δικαίωμα πρόσβασης στο ιατρικό ιστορικό της κόρης του.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Τίμος Καράκωστας και με το νηπιαγωγείο του Δήμου Χαλκιδέων, όπου γράφτηκε η κόρη του. «Το σχολείο οφείλει να έχει τη συγκατάθεσή μου για την εγγραφή. Αν η διεύθυνση του νηπιαγωγείου δεν συνεργάζεται μαζί μου, θα κάνω τα πάντα για να προφυλάξω τα δικαιώματά μου» τόνισε ο πατέρας.

Επιστροφή