Κους-κους & σχόλια

Η περιπέτεια στη Ζάμπια έγινε ερωτικό τραγούδι

17 Σεπτεμβρίου 2021, 15:55
Ο Δημήτρης Πίσχινας συνεχίζει να ταξιδεύει και να δημιουργεί

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (3-9-2021)

 

Πηγή έμπνευσης είναι τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο για τον 33χρονο Χαλκιδέο Δημήτρη Πίσχινα, γιο του συνταξιούχου της ΑΓΕΤ Χαλκίδας Γιώργου Πίσχινα και της φιλολόγου Κατερίνας.

Ταξιδεύει στις πέντε ηπείρους της γης με ένα σακίδιο στην πλάτη αδιαφορώντας για τον τελικό προορισμό και σκαρώνει τραγούδια και βιβλία εμπνευσμένα από τις εμπειρίες του.

Πρόσφατα, ανέβηκε στο Youtube το τραγούδι του «Πέντε νύχτες στηνΚότα Καλιμπάτα» (ακούστε το στο egnomi.gr), το οποίο αναφέρεται στην ερωτική περιπέτεια δύο νέων στην ομώνυμη πόλη της Ζάμπια.

«Πριν τέσσερα χρόνια βρισκόμουν στο Καζάν της Ρωσίας και καθόμουν κάτω από το τέμενος του Κουλ Σαρίφ.

Με ψαράδες στο Ομάν το Φεβρουάριο του 2019.

»Σκεφτόμουν παλιότερο ταξίδι μου στη Ζάμπια και μου ήρθε στο μυαλό ένας μουσικός ρυθμός» σημείωσε ο Δημήτρης για το τραγούδι και συνέχισε:

«Αμέσως έβγαλα το μπλοκάκι μου και έγραψα τον πρώτο στίχο. Μετά από μια τετραετία, το τραγούδι πήρε την τελική του μορφή και το ηχογράφησα με την κιθάρα μου και τη βοήθεια της τεχνολογίας».
Παράλληλα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Πίσχινα

«Από το Κέιπ Τάουν στην Αλεξάνδρεια» και πωλείται μέσω διαδικτύου. «Η Αφρική είναι ο έρωτάς μου» παραδέχεται για τη «μαύρη ήπειρο» ο Χαλκιδέος ταξιδιώτης.

Με το νέο του βιβλίο στο χέρι, ο Δημήτρης Πίσχινας ξεκίνησε ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι. Πριν λίγο καιρό, βρέθηκε στην Τυφλίδα της Γεωργίας και από εκεί στην Αρμενία.

Ο Δημήτρης Πίσχινας δείχνει χαρούμενος τη νέα έκδοση
του βιβλίου του.

«Η αρχική σκέψη ήταν να κατευθυνθώ βόρεια προς Καύκασο, αλλά τελικά προτίμησα να κινηθώ προς το νότο. Μου αρέσει να ταξιδεύω αυθόρμητα, χωρίς σταθερό πλάνο» κατέληξε ο 33χρονος περιηγητής του κόσμου.