Κοινωνία

ΕΡΕΤΡΙΑ: "Ξύπνησε" ο δήμος για το κληροδότημα

15 Σεπτεμβρίου 2021, 08:29
Προχωρούν επιτέλους οι διαδικασίες για την αποδοχή  

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (3-9-2021)

 

Τάξη στο κληροδότημα Αγγελικάρα προσπαθεί να βάλει ο Δήμος Ερέτριας και -έστω με καθυστέρηση πολλών ετών- να ικανοποιήσει την επιθυμία της αείμνηστης ευεργέτιδας.

Όπως είχε γράψει η «Γνώμη», η Δέσποινα Αγγελικάρα ζούσε στη Σουβάλα Χαλκίδας, αλλά είχε ιδιαίτερους δεσμούς με τα Ψαρά. Έτσι, κληροδότησε 2 ακίνητα στο Δήμο Νέων Ψαρών, όπως ονομαζόταν παλιότερα ο Δήμος Ερέτριας.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο στην οδό Αγγελάτου στη Χαλκίδα (κάθετη της Αβάντων στο ύψος του Ληξιαρχείου) και ένα ακίνητο 8.000 τ.μ. στο Δοκό. Ο όρος της κληροδότριας είναι να νοικιάζονται τα ακίνητα και τα έσοδα να πηγαίνουν σε φοιτητές με Ψαριανή καταγωγή.

Το οικόπεδο της Αγγελάτου νοικιάστηκε σε ιδιώτη το 2003 έναντι 1.200 ευρώ ετησίως και χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ. Από την αρχή της μίσθωσης τα λεφτά του ενοικίου καταθέτονταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ).

Στο ΤΠΔ συκγεντρώθηκε το ποσό των 22.440 ευρώ. Παραμένουν αναξιοποίητα εξαιτίας της αδιαφορίας των δημοτικών αρχών της Ερέτριας, οι οποίες δεν φρόντισαν ούτε αποδοχή της κληρονομιάς να κάνουν!

Στο μεταξύ, η Εφορία Χαλκίδας έχει βεβαιώσει στο δήμο το ποσό των 780 ευρώ (με προσαυξήσεις) ως φόρο εισφοράς και τέλος επιτηδεύματος, γιατί ο δήμος συμπεριέλαβε τα ενοίκια στο εισόδημά του, παρότι δεν είχε υποχρέωση να το κάνει.

Μετά απΆ όλα αυτά, ο δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος ανέθεσε στο δικηγόρο και ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Ερέτριας Αντώνη Τερζάκη (φωτό) να ολοκληρώσει τη διαδικασία αποδοχής του κληροδοτήματος.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Πέθανε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μηνάς

ΧΑΛΚΙΔΑ: Πέθανε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μηνάς
Κοινωνία
[28/09/2021 - 18:39]

Κηδεύτηκε στη Χαλκίδα, από το ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. ...περισσότερα

Νεκρός ποδηλάτης σε τροχαίο

Νεκρός ποδηλάτης σε τροχαίο
Κοινωνία
[28/09/2021 - 12:35]

Τραγωδία στην Πάτρα. ...περισσότερα