Κους-κους & σχόλια

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επιστροφή στα θρανία με ποικίλα συναισθήματα για τους μαθητές

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επιστροφή στα θρανία με ποικίλα συναισθήματα για τους μαθητές
13 Σεπτεμβρίου 2021, 21:57
¶λλοι χάρηκαν, άλλοι ενοχλούνται και άλλοι δεν έβλεπαν την ώρα να πάνε για …καφέ.

Η πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς έγινε στα σχολεία όλων των βαθμίδων, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία με ανάμεικτα συναισθήματα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το ρεπορτάζ του egnomi.gr, στο οποίο μιλάνε μαθητές Λυκείου.

Τα δια ζώσης μαθήματα είναι τα μόνα που αξίζουν!

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και για τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Γιώργο Γρύλλο  του ¶ρη,  ο  οποίος δηλώνει πολύ χαρούμενος για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς . Όπως μας είπε ο ίδιος:

 «  Εγώ θέλω να περάσω στη νομική σχολή. Ελπίζω μην μας ξανακλείσουν γιατί μόνο τα δια ζώσης τα μαθήματα είναι καλά . Είναι δύσκολο εννοείται να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Μάσκες όλη την ώρα , τεστ, αλλά είναι προτιμότερο από το να κάνουμε διαδικτυακά μαθήματα».

Προτιμάει να κάτσει σπίτι!

 Χαλαρό και έτοιμο να πάει για καφεδάκι  μετά τον σχολικό Αγιασμό πετύχαμε τον μαθητή Νίκο Κατσικαβάλη του Θανάση. Όπως μας δήλωσε ο ίδιος:

 «Ο  μόνος λόγος που χαίρομαι είναι επειδή συναντήθηκα ξανά με όλους τους φίλους μου. Φέτος δίνω πανελλήνιες και πραγματικά ο χρόνος μου είναι  πολύτιμος για το διάβασμα . Προτιμούσα να κάναμε τώρα μαθήματα εξ αποστάσεως κερδίζοντας έτσι χρόνο ».

Η μάσκα και τα τεστ ενοχλούν την Αναστασία!

Πίσω στα θρανία και στα σχολικά της καθήκοντα επέστρεψε και η  μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου  Αναστασία Κοντζίνου του Ιωάννη .  «Με ενοχλεί που είμαστε αναγκασμένοι να φοράμε συνεχώς  τη  μάσκα και που θα  πρέπει όλη την ώρα να κάνουμε τεστ .Είναι μια δύσκολη διαδικασία για εμένα, αλλά δυστυχώς  αναπόφευκτη » 

Αναζητούν ανέμελες στιγμές ο Γιώργος και η Βασιλική

Τα παιδιά κατανοούν πλήρως τις συνθήκες και την απειλή της ασθένειας που έχουν διαμορφωθεί. ¶λλαξε η καθημερινότητα τους και έμειναν για αρκετό καιρό μακριά από το σχολείο και τους φίλους τους .

Την ίδια ώρα όμως θέλουν  να επιστρέψουν στις ανέμελες στιγμές , προ πανδημίας, όπως επισήμαναν τα αδέλφια Βασιλική Προγκάκη και Γιώργος Προγκάκης  του Ηλία ,οι οποίοι είναι μαθητές της Α΄ Λυκείου, και τόνισαν τα εξής:

" Μας λείπουν οι χαλαρές στιγμές στο σχολείο χωρίς μάσκες και τεστ. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι  θα ερχόταν η στιγμή που θα ζητούσαμε τόσο πολύ όλα όσα εκείνα ήταν δεδομένα παλαιότερα."