ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αρχές Οκτωβρίου δημοπρατείται το έργο για τις γέφυρες Αφρατίου, Βασιλικού και Φύλλων

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αρχές Οκτωβρίου δημοπρατείται το έργο για τις γέφυρες Αφρατίου, Βασιλικού και Φύλλων
15 Σεπτεμβρίου 2021, 07:17
A+ A-
Το είπε ο υφυπουργός Υποδομών στη Δήμαρχο Χαλκιδέων, σε συνάντησή τους.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι γέφυρες των Φύλλων, του Αφρατίου και του Βασιλικού, η παράκαμψη της Χαλκίδας και το παραλιακό μέτωπο της Έξω Παναγίτσας.

Όσον αφορά στις γέφυρες, η Δήμαρχος τόνισε στον Υφυπουργό ότι το μείζον είναι η καθαίρεση κι απομάκρυνση της κατεστραμμένης γέφυρας των Φύλλων και να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα, ώστε να επανέλθει το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ειδικότερα για την παράκαμψη της Χαλκίδας, σημείωσε τα οφέλη, που θα φέρει η κατασκευή της, στην τοπική ανάπτυξη και την αποσυμφόρηση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος στον Δήμο, αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια.

Τέλος για το παραλιακό μέτωπο της Έξω Παναγίτσας, επισήμανε την ανάγκη εκπόνησης ειδικών μελετών για την άρση της επικινδυνότητας για οχήματα και πεζούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου:

"Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι το έργο για τις γέφυρες πρόκειται να δημοπρατηθεί τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και η παράκαμψη της Χαλκίδας μέχρι τέλος του έτους, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης της Έξω Παναγίτσας."

Επιστροφή