Πολιτική

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση βάζει την ΤΕΡΝΑ με το στανιό στα καμένα δάση της Βόρειας Εύβοιας

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση βάζει την ΤΕΡΝΑ με το στανιό στα καμένα δάση της Βόρειας Εύβοιας
16 Σεπτεμβρίου 2021, 07:56
Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος των ρητινοκαλλιεργητών στον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας Βαγγέλη Γεωργαντζή πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

 Μαζί του ήταν οι βουλευτές Κλέων Γρηγοριάδης, Μαρία Απατζίδη και Κρίτων Αρσένης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γεράσιμος Λυμπεράτος και Κώστας Ντάσκας, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Γεωργατζής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς υπέστη συντριπτική καταστροφή από τις πυρκαγιές. 

Ο Πρόεδρος των Ρητινοκαλλιεργητών αναφέρθηκε στις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο κόσμος στη Λίμνη και γενικότερα στη Βόρεια Εύβοια, ενώ έκανε λόγο και για πλήρη εγκατάλειψη. 

Σε ανακοίνωση του κόμματος, σχετικά με την συνάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Τεράστια δύναμη πυροσβεστικής λέγανε τα κανάλια και δεν υπήρχε τίποτα, μόνοι μας σβήσαμε τη φωτιά. Φεύγαν τα πυροσβεστικά και μέναμε μόνοι μας. Ενώ είχαν εντολή να μην ρίξουν νερό αν δεν κινδύνευε ανθρώπινη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργατζής. 

Αυτό που ζητούν τώρα οι ρητινοκαλλιεργητές, είναι να μπουν με συμβάσεις του Υπουργείου στο δάσος να το δουλέψουν. Πρέπει να ξεκινήσει η υλοτομία, να γίνουν τα αντιδιαβρωτικά με κορμοσειρές.

Πρόκειται για περίπου 450 άνθρωπους και 250 σε βάθος πενταετίας, στους οποίους θα έπρεπε η Κυβέρνηση τουλάχιστον να δίνει τον κατώτατο μισθό και να τους καλύπτει τα μεταφορικά κόστη.

Αντί για συμβάσεις με το κράτος όμως, η Κυβέρνηση τους βάζει την ΤΕΡΝΑ «με το στανιό», με ψίχουλα και προωθώντας παράλληλα τη ΒΙΠΕ της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των ρητινοπαραγωγών, αλλά και των αγροτών και κτηνοτρόφων στην περιοχή. Καμία ΤΕΡΝΑ και κανένας «ανάδοχος» στα καμένα.

Βάλτε τους ανθρώπους που γνωρίζουν το δάσος να το δουλέψουν και να το σώσουν, όχι όμως με ενδιάμεσους εργολάβους και μισθούς πείνας. Οι άνθρωποι απαιτούν να παλέψουν και να μείνουν στον τόπο τους."

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει τις Λαϊκές Αγορές εν μέσω πανδημίας και ακρίβειας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει τις  Λαϊκές Αγορές εν μέσω πανδημίας και ακρίβειας
Πολιτική
[21/10/2021 - 11:48]

Διαβάστε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης.   ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδήλωση του ΚΚΕ σε καφενείο της περιοχής Νεάπολης

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδήλωση του ΚΚΕ σε καφενείο της περιοχής Νεάπολης
Πολιτική
[21/10/2021 - 10:00]

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κατσαρός, μέλος του Τομεακού Γραφείου Εύβοιας του ΚΚΕ. ...περισσότερα