Κους-κους & σχόλια

ΛΙΧΑΔΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Γιατί πρέπει οι τηλεθεατές να συντονίσουν τις τηλεοράσεις τους την Παρασκευή

ΛΙΧΑΔΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Γιατί πρέπει οι τηλεθεατές να συντονίσουν τις τηλεοράσεις τους την Παρασκευή
16 Σεπτεμβρίου 2021, 10:27
Θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση. 

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας  και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και της Βόρειας Εύβοιας.

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αγορά νέου εξοπλισμού.

Η περιοχή που θα επηρεαστεί στη Βόρειο Εύβοια είναι η περιοχή της Λιχάδας, όπου οι τηλεθεατές θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες και  δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού.

Να σημειωθεί ότι όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.