Κους-κους & σχόλια

΅Εδωσε ρυθμό στην Κύμη η όμορφη χορεύτρια

΅Εδωσε ρυθμό στην Κύμη η όμορφη χορεύτρια
19 Σεπτεμβρίου 2021, 16:31
Είναι διεθνούς φήμης και ήρθε στην πόλη που μεγάλωσε ο πατέρας της

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (10-9-2021)

 

 

Την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της, την Κύμη, επισκέφθηκε η διεθνούς φήμης χορεύτρια Constance Stamatiou-Lopez και για τρεις μέρες η πόλη πήρε ενέργεια από το δικό της ρυθμό.

Η Constance Stamatiou (Κωνσταντίνα Σταματίου) χόρεψε στα γραφικά δρομάκια της Kύμης, επισκέφθηκε το σπίτι του Γεώργιου Παπανικολάου που ήταν συγγενής της, απόλαυσε τη θάλασσα και τη φύση και φυσικά τίμησε δεόντως τις ταβέρνες της περιοχής με ελληνική κουζίνα.

Την συνόδευαν ο σύζυγός της Στίβεν Λόπεζ, τα παιδιά τους Σαβάνα και Θάνος, καθώς και ο πατέρας της Κώστας Σταματίου, ο οποίος ξενάγησε την κόρη του στις ομορφιές της περιοχής.

Η οικογένεια Lopez στην παραλία της Πλατάνας: Στίβεν, Κωνσταντίνα, Σαβάνα και Θάνος.

Η Κωνσταντίνα είναι χορεύτρια στο Ailey American Dance Theater, ένα από τα μεγαλύτερα χορευτικά θέατρα της Αμερικής, που δίνει παραστάσεις κάθε χρόνο σε Ευρώπη, Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχει χορέψει στο Λευκό Οίκο, ενώ εμφανίζεται ως καλεσμένη σε όλα σχεδόν τα Talend Show της αμερικάνικης τηλεόρασης. Εκτός από χορεύτρια είναι και καθηγήτρια χορού, αφού σπούδασε με υποτροφία σε μεγάλες σχολές χορού της Αμερικής. 

Η οικογένεια Σταματίου - Λόπεζ έφτασε στην Κύμη τη Δευτέρα 23 Αυγούστου και έμεινε για τρεις μέρες. «Την τελευταία φορά που ήρθα εδώ ήμουν 2 χρονών και φυσικά δεν θυμόμουν τίποτα» είπε η ίδια στη «Γνώμη» και πρόσθεσε:

Με τον πατέρα της Κώστα Σταματίου και την αδελφή του Ντίνα.

 

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά στη συνέχεια ήρθε στην Κύμη που είναι ο τόπος καταγωγής του, όπου έμεινε μέχρι τα λυκειακά του χρόνια. Αμέσως μετά έφυγε για την Αμερική όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα».

- Είναι αλήθεια ότι έχεις συγγένεια με το διάσημο γιατρό - ερευνητή Γεώργιο Παπανικολάου;

•  Ναι, ήταν θείος του πατέρα μου. Ο παππούς μου, Νικόλας Σταματίου, έμενε στο σπίτι του Γ. Παπανικολάου και ο πατέρας μου μεγάλωσε σε αυτό. Στη συνέχεια, το σπίτι έγινε μουσείο.

Η Κωνσταντίνα Σταματίου στην είσοδο του σπιτιού του Γεωργίου Παπανικολάου.

- Πώς σου φάνηκε η περιοχή;

• Είναι θαυμάσια. Υπέροχη αρχιτεκτονική, όμορφες παραλίες, καλό φαγητό, πλούσια χλωρίδα. Συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν ο πατέρας μου εξιστορούσε αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια.

- Και πότε θα την επισκεφθείς ξανά;

• Στην πρώτη ευκαιρία θα έρθουμε πάλι. Τώρα που τη γνώρισα δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσω.

 

Μια χορευτική φιγούρα στα γραφικά σοκάκια της Κύμης.

Σχημάτισε με το σώμα της το γράμμα «Ι» για να δείξει την αγάπη της στην Κύμη.