Κους-κους & σχόλια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Σπίτι έγινε ζούγκλα !

ΧΑΛΚΙΔΑ: Σπίτι έγινε ζούγκλα !
20 Σεπτεμβρίου 2021, 08:36
Στη γωνία των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κουρητών

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (10-9-2021)

 

Μία μεγάλη ζούγκλα έχει δημιουργηθεί στην αυλή της ακατοίκητης μονοκατοικίας στη γωνία των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κουρητών στη Χαλκίδα. Οι γείτονες ζουν παρέα με φίδια και ποντίκια, καθώς και με το φόβο της πυρκαγιάς.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πέθανε πριν μερικά χρόνια και από τότε το σπίτι αφέθηκε στην τύχη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κληρονόμοι ζουν εκτός Εύβοιας και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τη μονοκατοικία.

Με το πέρασμα του χρόνου η αυλή καλύφθηκε από πανύψηλα χορτάρια και έγινε σχεδόν αδιάβατη. Φυτά, μάλιστα, έχουν καλύψει τις πόρτες του σπιτιού και σε λίγο η πρασινάδα θα κρύψει εντελώς το σπίτι.

Όλη αυτή η βλάστηση προσελκύει διάφορα έντομα και ερπετά, με αποτέλεσμα οι γείτονες να έχουν αγανακτήσει. Ο Γιάννης Φλώρος, ο οποίος διατηρεί πρατήριο καυσίμων επί της 28ης Οκτωβρίου, είπε στη «Γνώμη»:

«Το ακίνητο αποτελεί εστία μόλυνσης και όσοι μένουν δίπλα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, γιατί και το διπλανό σπίτι είναι εγκαταλειμμένο».

Σύμφωνα με ανθρώπους της γειτονιάς, τα ερπετά και τα έντομα δεν είναι τα μόνο προβλήματα που προκαλεί η εγκατάλειψη του ακινήτου. Υποστηρίζουν ότι κατά καιρούς στο σπίτι βρίσκουν καταφύγιο τοξικομανείς, άστεγοι και περιθωριακοί.