Περιβάλλον

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΣΕΙΣΜΟΣ: Το χωριό βυθίστηκε 15 εκατοστά

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΣΕΙΣΜΟΣ: Το χωριό βυθίστηκε 15 εκατοστά
29 Σεπτεμβρίου 2021, 16:00
Πρώτη φορά στη χώρα καταγράφηκε τόσο μεγάλη επιτάχυνση της βαρύτητας

Σοκαριστικές πληροφορίες έδωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης, όσον αφορά το σεισμό που χτύπησε την Κρήτη και ισοπέδωσε ένα ολόκληρο χωριό.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι το Αρκαλοχώρι βυθίστηκε 15 εκατοστά, ενώ είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας καταγράφηκε τόσο μεγάλη επιτάχυνση της βαρύτητας.

Μάλιστα ανέφερε ότι πριν το μεγάλο σεισμό, 2.000 προσεισμοί είχαν σημειωθεί από τον Ιανουάριο έως τώρα, ενώ είχε ενημερωθεί και η δήμαρχος της περιοχής, έτσι ώστε να βάλουν επιπλέον όργανα. Εκανε σαφές ότι είναι πολύ επικίνδυνο να γυρίσουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς οι μετασεισμοί είναι μεγάλης κλίμακας.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Η συχνότητα των σεισμών στους επόμενους μήνες θα είναι μέρα παρά μέρα ή βδομάδα παρά βδομάδα, ενώ οι μετασεισμοί μπορεί να είναι υψηλής κλίμακας Ρίχτερ. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι στις σκηνές. Δεν μπορεί να μείνει ο κόσμος εκεί τον χειμώνα, στην Κρήτη υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν τον χειμώνα και ελπίζω ο κόσμος ότι θα μείνει σε μόνιμες δομές» και συνέχισε λέγοντας:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ακολουθία συνεχίζει. Έχουμε καταγράψει 14 σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ, ενώ ο χθεσινός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει», τόνισε ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε ότι η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχίσει για μήνες. Επιπλέον, δήλωσε πως δεν είναι δυνατον να γίνουν επισκευές όταν βρίσκεσαι στο μέσο μετασεισμικής ακολουθίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΛΑΚΩΝΤΑΣ ΕΡΕΤΡΙΑ: Μόνιμος σκουπιδότοπος δίπλα σε σπίτια

ΜΑΛΑΚΩΝΤΑΣ ΕΡΕΤΡΙΑ: Μόνιμος σκουπιδότοπος δίπλα σε σπίτια
Περιβάλλον
[24/11/2021 - 11:01]

Επί δύο εβδομάδες ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γέμισε ο τόπος νεράντζια στην πλατεία Αγίου Νικολάου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γέμισε ο τόπος νεράντζια στην πλατεία Αγίου Νικολάου
Περιβάλλον
[20/11/2021 - 19:00]

Μήπως να τα μαζεύαμε πριν πέσουν, για να φτιάξουμε γλυκό νεραντζάκι; ...περισσότερα