ΔΡΟΣΙΑ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 4-1: Μεγάλη νίκη με ανίκητο Σωτηρόπουλο από την άσπρη βούλα

ΔΡΟΣΙΑ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 4-1: Μεγάλη νίκη με ανίκητο Σωτηρόπουλο από την άσπρη βούλα
10 Οκτωβρίου 2021, 20:25
A+ A-
Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπιασε δύο πέναλτι των φιλοξενούμενων.

Παραδοσιακά στα παιχνίδια ανάμεσα στον ΑΠΚΟ και τον Ταμυναϊκό στο γήπεδο της Δροσιάς σημειώνονται πολλά γκολ.

Σήμερα μπήκαν πέντε, ενώ στα τρία προηγούμενα ματς με τέσσερα ...και άνω γκολ, την περίοδο 2016-17 το σκορ ήταν 2-4, την περίοδο 2018-19 ήταν 4-2 και ένα χρόνο αργότερα (2019-20) ήταν 0-4!

Σήμερα η Δροσιά "έπνιξε" τον Ταμυναϊκό, όσον αφορά την έκταση του σκορ, αλλά είχε στα γκολπόστ και έναν ανίκητο Σωτηρόπουλο, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πιάνει δύο πέναλτι των φιλοξενούμενων.

Στο 13' ο Ταμυναϊκός προηγήθηκε 0-1 με σκόρερ τον Βασίλη Καρατζά, που έβαλε την ομάδα στη θέση του οδηγού.

Στο 34' ο διαιτητής Παπακυριάκος έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ του ΑΠΚΟ και ο Χρήστος Βαρσαμάς με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-1.

Λίγο αργότερα πέναλτι καταλογίστηκε και υπέρ του Ταμυναϊκού, αλλά ο Σωτηρόπουλος κατέβασε τα ρολά και αρνήθηκε το γκολ στον Βασ. Καρατζά.

Και λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Χρήστος Βαρσαμάς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 2-1 και έστειλε την ομάδα του με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου οι Αλιβεριώτες κέρδισαν δεύτερο πέναλτι. Αυτή τη φορά στην άσπρη βούλα πήγε ο Μάνος Αναστασίου, αλλά ο Σωτηρόπουλος έσωσε ξανά την εστία του και απέκρουσε και την δεύτερη εκτέλεση.

Στο 48' από προσπάθεια του Βαρσαμά, ο Βασίλης Φωτιάς επιχείρησε να διώξει την μπάλα και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζουρμπουλής στο 68' διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Αναμφίβολα ήταν μια μεγάλη νίκη του ΑΠΚΟ, που φέτος πορεύεται με πολλά νέα παιδιά και χαμηλό μπάτζετ, αλλά με έναν από τους πιο έμπειρους προπονητές στον πάγκο του, τον Γιώργο Λάμπρου.

Για τον Ταμυναϊκό ήταν μια βαριά ήττα και πρέπει να τη διαγράψει γρήγορα αν θέλει να έχει τύχη στον επερχόμενο αγώνα-ντέρμπι με την ισχυρή Μακρυκάπα.

Διαιτησία: Παπακυριάκος, Δάλλας - Ιωάννου.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Γιώργος Λάμπρου): Σωτηρόπουλος, Διοκμετζίδης, Φρυγανάς, Χρ. Κουτσαυλής, Θαν. Δεληγιάννης, Αυλωνίτης, Χρ. Ζουρμπουλής (81′ Γερογιάννης), Σουλιωτάκης, Ιω. Λάμπρου (87′ Τζίδρας), Χρ. Βαρσαμάς (92′ Β. Τουλίτσης), Χ. Ελευθερίου.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αντωνόπουλος): Ζωντός, Δήμου (61′ Πομάρες), Βρέττος, Βασ. Καρατζάς, Βελαέτης (46′ Φωτιάς), Μάνος Αναστασίου, Ιω. Σταματούκος (65′ Βογιατζής), Κούτρας (61' Β. Αναστασίου), Κουζούλογλου, Αντ. Κοτρογιάννης (50′ Μώρος), Μπράχα.

Επιστροφή