Πολιτική

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ: Ειδική συνεδρίαση ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ: Ειδική συνεδρίαση ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού
13 Οκτωβρίου 2021, 21:10
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε , το απόγευμα της Τρίτης 12 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ενόψει της επικείμενης ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού

Η κακοκαιρία  αναμένεται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, να πλήξει το σύνολο της Π.Ε. Εύβοιας από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Εύβοιας, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και του Λιμεναρχείου, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Εύβοιας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

"Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών συμβάντων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήδη ενεργοποίησε μέσα από τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, τα απαραίτητα μηχανήματα έργου σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου και των οικισμών, τόσο για προληπτικούς καθαρισμούς αλλά και για παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων
Πολιτική
[27/11/2021 - 18:18]

Οι συκεώνες θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 3.100.000 ευρώ μέσω των  προγραμμάτων de minimis. ...περισσότερα