Παιδεία

ΕΥΒΟΙΑ: Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου - Με απόφαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

ΕΥΒΟΙΑ: Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου - Με απόφαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας
14 Οκτωβρίου 2021, 18:20
Οδηγίες προς τους πολίτες για την κακοκαιρία.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης (φωτό), σε έκτακτη ενημέρωση, έδωσε την εικόνα από τα μέτωπα της κακοκαιρίας και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Στην έναρξη της ενημέρωσης, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Στη συνέχεια έκανε ενημέρωση για τις περιοχές, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλη την Εύβοια. Συγκεκριμένα,  σχετικά με τα σχολεία δήλωσε:

" Αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική, την Εύβοια και στην Χαλκιδική για προληπτικούς λόγους υπάρχουν μετεωρολογικές ενδείξεις που μας επιβάλουν να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Υπάρχει ενδεχόμενο πιο αργά το βράδυ να πάρουμε απόφαση για κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου αλλά θα υπάρξει νέα ενημέρωση."

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα, καθώς έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, ότι υπάρχουν θύματα εξαιτίας αυτής της αβλεψίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ