ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-2: Τον εκτέλεσε με δύο φωτοβολίδες

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-2: Τον εκτέλεσε με δύο φωτοβολίδες
17 Οκτωβρίου 2021, 19:46
A+ A-
Ο Φαλαγγίτης έπιανε και οι Ζαχαριάς και Σπανός όπλισαν και πυροβόλησαν.

Ο ΑΟ Χαλκίς πήγε με νέο προπονητή τον Δημήτρη Λύκο και λαβωμένος στη Βάθεια, χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες (Θωμάς, Καραχάλιος, Τσολάκος, Κολιόπουλος) και χρειάστηκε για 70 λεπτά να φορέσει «αλεξίσφαιρο», για να μην πληγωθεί από τις "σφαίρες" του Αμαρυνθιακού στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής.

Το αλεξίσφαιρο ήταν ο γκολκίπερ Γιώργος Φαλαγγίτης που κατέβασε τα ρολά και έσωσε την εστία του σε κλασικές φάσεις, ειδικότερα του Π.Δ. Σκριβάνου.

Και μετά το 70’ ο ΑΟΧ άφησε το αλεξίσφαιρο και κράτησε το περίστροφο.

Εκτελεστές ήταν οι Ζαχαριάς και Σπανός, οι οποίοι με δύο φωτοβολίδες από μακριά …εκτέλεσαν τους γηπεδούχους, που είχαν κι αυτοί σημαντικές απουσίες (Σκριβάνος Π.Λ. και Α. Μυρτέζα), ενώ στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε και ο Σελίμ Μυρτέζα, κι άλλαξε ολόκληρος ο σχεδιασμός του Αλεξανδρή.

Το πρώτο σουτ με το καλημέρα ανήκε στο Παναγιώτη Τσούτση, με τον Φαλαγγίτη να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Ο γκολκίπερ του ΑΟΧ μπλόκαρε και επικίνδυνη κεφαλιά του Π. Τσούτση λίγο αργότερα, ενώ η πρώτη καλή στιγμή της Χαλκίδας σημειώθηκε σε κόντρα επίθεση με τον Ζαχαριά, όπου ο Ρεπετσάς με τάκλιν ...υψηλής ποιότητας, του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Ο Αμαρυνθιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ήταν πιο οργανωμένος, αλλά η Χαλκίδα γινόταν εξαιρετικά επικίνδυνη στην κόντρα και πίεζε ψηλά, δυσκολεύοντας την πρώτη πάσα του Αμαρυνθιακού.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, με τον ΑΟΧ να …ισοφαρίζει τις ευκαιρίες, όταν ο Ζαχαριάς έκλεψε την μπάλα από τον Ρεπετσά, έκανε το σουτ, απέκρουσε προσωρινά ο τερματοφύλακας του Αμαρυνθιακού, Σακκής, αλλά ο Μαστροκώστας δεν κατάφερε με νέο σουτ να βρει εστία.

Η συνέχεια ανήκε στον Αμαρυνθιακό, που πάτησε με αξιώσεις την περιοχή της Χαλκίδας και έχασε μια διπλή μεγάλη φάση, με τον Φαλαγγίτη να λέει βροντερό «ΟΧΙ» σε δύσκολα σουτ των Δημήτρη Τσούτση και Παναγιώτη Τσούτση.

Στην επόμενη φάση, σουτ του Μαστροκώστα μπλόκαρε ο Σακκής και η πιο μεγάλη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον Αμαρυνθιακό στο 45’. Ο Σκριβάνος έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας της Χαλκίδας, βρέθηκε "φάτσα" με τον Φαλαγγίτη, έσκαψε την μπάλα για να τον …κρεμάσει και ο γκολκίπερ του ΑΟΧ μπλόκαρε, σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο β’ ημίχρονο ο Αμαρυνθιακός μπήκε πιο δυνατά, ήταν καλύτερος και στο 50’ έχασε άλλη μια μεγάλη φάση, με τον Σκριβάνο να σουτάρει από πλάγια χαμηλά, και τον Φαλαγγίτη να κάνει με το πόδι την απόκρουση του αγώνα.

Ο γκολκίπερ του ΑΟΧ συνέχισε να είναι ο  μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς …έβγαλε ακόμη δυο σουτ του Παναγιώτη Σκριβάνου, λίγο πριν η Χαλκίδα του Δημήτρη Λύκου πλέον (φωτό κάτω και στο ...βάθος ο Φαλαγγίτης) αποφασίσει να βγάλει από το συρτάρι τα δικά της όπλα, μέσα σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 70’ ο Νίκος Ζαχαριάς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα αριστουργηματικό σουτ την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του Σακκή κάνοντας το 0-1.

Και στο 73’ ήταν η σειρά του Κώστα Σπανού να κινηθεί στο χώρο, βρήκε ελεύθερο πεδίο και με ένα "φονικό" σουτ στη γωνία έγραψε το 0-2.

Η Χαλκίδα διαχειρίστηκε άψογα το ματς μέχρι το τέλος, ο Αμαρυνθιακός δεν βρήκε λύσεις και ψυχολογία για να το γυρίσει και το ντέρμπι βάφτηκε κυανόμαυρο.

Διαιτησία: Κασομούλης, Δάλλας-Ιωάννου

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Αλέκος Αλεξανδρής): Σακκής, Χ. Καρβελάς, Πετράκης, Πέππας, Ρεπετσάς, Σελ. Μυρτέζα (46' λ.τρ. Ζάνιος), Παν. Τσούτσης, Σιαράπης, Δημ. Τσούτσης, Π.Δ. Σκριβάνος, Σπ. Κιμουλιάτης.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Δημήτρης Λύκος): Φαλαγγίτης, Ζουλιώτης, Ι.Κ. Τσολάκος, Γεωργίου, Τζάβρας, Σπυράκης (65' Πάλλης), Λούκας (77' Γ. Λάμπρου), Χαλιώτης, Κ. Σπανός, Ν. Ζαχαριάς, Ν. Μαστροκώστας (58' Μακρής).

Επιστροφή