ΛΗΛΑΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1-3: Πρώτη νίκη και ...ιστορικά

ΛΗΛΑΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1-3: Πρώτη νίκη και ...ιστορικά
17 Οκτωβρίου 2021, 20:31
A+ A-
Με δυο γκολ του Αλέξανδρου Ρούσσου κι ένα του Βαγγέλη Κασέμι - Απογοήτευσε η ομάδα του Βασιλικού

Εχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Κάρυστος και ο Λήλας είχαν ξαναβρεθεί αντίπαλοι στη μεγάλη κατηγορία.

Ηταν στις αρχές της 10ετίας του '80 και τότε σε τρεις συνεχόμενες σεζόν (1980-1983) ο Λήλας είχε πετύχει 4 νίκες και δυο ματς (και τα δύο την περίοδο 1981-82) είχαν λήξει ισόπαλα (4-4 στο Βασιλικό και 1-1). Μάλιστα σαν γηπεδούχος ο Λήλας είχε φορτώσει με πολλά γκολ τους νότιους (8-2 το 1980 και 7-1 το 1983).

Σχεδόν τέσσερις 10ετίες μετά, η Κάρυστος πέτυχε, ιστορικά, την πρώτη της νίκη (με 3-1) επί του Λήλα, που αγωνίστηκε ως γηπεδούχος στο γήπεδο της Λαμψάκου, και παράλληλα πήρε και το πρώτο της τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα.

Οι νικητές είχαν μια πολύ καλή απόδοση απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε προβλήματα σε όλες τις γραμμές του. Πολλά λάθη στην άμυνα, χωρίς μαρκαρίσματα στο κέντρο και με ελάχιστες τελικές προσπάθειες στην επίθεση, η ομάδα του Βασιλικού προβλημάτισε και υπέστη τη δεύτερη ήττα του μετά από αυτή στην πρεμιέρα (1-2 στο Καλοχώρι/Παντείχι).

Αντίθετα, οι της Καρύστου παρουσίασαν ένα συγκρότημα με καλή αμυντική διάταξη που δεν άφησε ν' απειληθεί ιδιαίτερα ο τερματοφύλακας Δρόσος και συνεχώς, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αγραφιώτη.

Μόλις στο 4' ο Ρούσσος έπιασε ένα σουτ που έφυγε λίγο άουτ, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε στόχο, όταν αρχικά ο Ποδαράς σούταρε από καλή θέση και η μπάλα αποκρούστηκε, αλλά στη συνέχεια ο Ρούσσος αμαρκάριστος και με εξουδετερωμένο τον Αγραφιώτη, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του γράφοντας το 0-1 (φωτό κάτω).

Στο 20', στο 24' και στο 25' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Κακαβά, Ζάνι, Ποδαρά, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν δεν βρήκαν στόχο.

Στο 29' από κόρνερ του Βάθη, η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών του Δρόσου, ενώ λίγο μετά ένα σουτ του Αναγνώστου από καλή θέση δεν είχε θετική κατάληξη. Στο 34' προσπάθησε ο Παναγιώτου να σκοράρει, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε πάνω στο Ναυπλιώτη (φωτό πάνω). Αυτό το πεντάλεπτο ήταν το μόνο στο πρώτο ημίχρονο που ο Λήλας φάνηκε επιθετικά.

Η Κάρυστος λίγο πριν λήξει το ημίχρονο (43') είχε κι άλλη μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ, όταν σε ωραία σέντρα του Περικλή Ραβιόλου, η μπάλα πέρασε από Ποδαρά και Ρούσσο (φωτό πάνω) χωρίς να την βρουν μέσα στην περιοχή κι αυτή κατέληξε στον -επίσης- αμαρκάριστο Τούρλα που έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη η Κάρυστος συνέχισε να χάνει ευκαιρίες. Στο 55' ο Ζάνι έπιασε καλό σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 61' ο νεοεισελθών Κασέμι σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρούσσος σηκώθηκε ψηλά, χωρίς πίεση, αλλά η κεφαλιά που έπιασε πήγε πάνω στον Αγραφιώτη.

Στο 70', όμως, κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τη συνεχή επιθετικότητά της. Από πάσα του Κασέμι, ο Ρούσσος ελίχθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή και με αριστερό πλασέ διπλασίασε τα γκολ της Καρύστου.

Στο 87' ο Λήλας κέρδισε πέναλτι με τον Μπαϊμπακη. Το εκτέλεσε ο Παπίλας και μείωσε σε 2-1, αλλά αμέσως με τη σέντρα ο Κασέμι ...του έκοψε την όρεξη. Ο επιθετικός της Καρύστου μπήκε από δεξιά κι έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ γράφοντας το τελικό 3-1.

Διαιτησία: Παπακυριάκος, Πασχαλίδης (λόγω προβλήματος αντικαταστάθηκε στο β' ημίχρονο από παλιό διαιτητή που βρισκόταν στην εξέδρα)-Κελεπούρης.

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (Τάσος Ταυταρίδης): Αγραφιώτης, Μανικιώτης (72' Σιμιτζής), Κουσερής, Ευαγγελινός, Μπενέτος (53' Κικίδης), Αλεξίου (86' Ντίντα), Παπίλας, Παναγιώτου, Μπαίμπάκης, Βάθης, Αναγνώστου.

ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Ηλίας Οικονομίδης): Δρόσος, Παπουτσής, Περ. Ραβιόλος, Καράβολας, Ναυπλιώτης, Κακαβάς, Τούρλας (60' Γεωργιόπουλος), Ζάνι (86' Νταουτλλάρι), Ποδαράς (55' Κασέμι), Σούλας (86' Τσεπάς), Ρούσσος.

Επιστροφή