Παιδεία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
20 Οκτωβρίου 2021, 10:25
Με θέμα " Θυμός- Βία- Συγχώρεση".

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, μέσω του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Εύβοιας, διοργανώνουν το βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «ΘΥΜΟΣ -ΒΙΑ -ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ»

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  18 Οκτωβρίου και το 2ο μέρος θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας .

Το σεμινάριο βασίζεται πάνω στο υλικό πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού «ΘΥΜΟΣ - ΒΙΑ - ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ» του κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων & προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της Π.Ε Λέσβου ΠΝΟΗ, (συγγραφέας Δέσποινα Σαμοθρακή), εγκεκριμένο από το ΙΕΠ για την εφαρμογή του σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές ασκήσεις που θα μπορέσουν στη συνέχεια να υλοποιήσουν στην τάξη τους.

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου συμμετείχαν διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας, webex,  η συγγραφέας του υλικού Δέσποινα Σαμοθρακή, η οποία   παρουσίασε τα βασικά σημεία του.

Επίσης  έκανε παρέμβαση και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΝΟΗ», Σοφία Κιστάνη, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο.

Το σεμινάριο υλοποιούν, εκ μέρους της ΔΔΕ Ευβοίας ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Νεκτάριος Καντανολέων και εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης η  Ακριώτου Φραντζέσκα και η Κίσσα Μαρία.