Παιδεία

Πρόσκληση για δημιουργία Συλλόγου Αποφοίτων του 1ου Λυκείου Χαλκίδας

Πρόσκληση για δημιουργία Συλλόγου Αποφοίτων του 1ου Λυκείου Χαλκίδας
21 Οκτωβρίου 2021, 19:30
Όσοι ενδιαφέρεστε να μετέχετε καλείστε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον μέχρι τέλος Οκτωβρίου. 

Η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας Μαρία Ματθαίου διατυπώνει πρόταση και απευθύνει πρόσκληση προς τους αποφοίτους του σχολείου για την δημιουργία  Συλλόγου Αποφοίτων, με σκοπό την ενεργό υποστήριξη του σχολείου στη νέα φάση της ιστορίας του.

Όπως είναι γνωστό, από το σχολικό έτος 2021-22 το 1ο Λύκειο λειτουργεί  ως το Πρότυπο Λύκειο της πόλης και -ανάμεσα στα άλλα- προβλέπεται η λειτουργία πενταμελούς  συμβουλίου στήριξης του σχολείου με τετραετή θητεία.

Αυτό το  Συμβούλιο αποτελείται από:

  • Τον Διευθυντή του Πρότυπου Σχολείου, ως Πρόεδρο
  • Έναν εκπρόσωπο του Δήμου με γνώσεις και  εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης που επιλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο, ως Αντιπρόεδρο,
  • Έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων
  • Δύο διακεκριμένες προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας (κατά προτίμηση απόφοιτων του σχολείου) , ή μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του οικείου Π.Σ.

Ως εκ τούτου γίνεται προσπάθεια για δημιουργία Συλλόγου Αποφοίτων, ο οποίος θα στηρίξει την λειτουργία του 1ου Λυκείου Χαλκίδας ως Πρότυπο και από τις τάξεις του θα επιλεγούν δύο μέλη για το Πενταμελές Συμβούλιο του Π.Σ. 

Οι παλιοί και νεότεροι απόφοιτοι του 1ου Λυκείου, που θα επιθυμούσαν να  συνδράμουν στην δημιουργία του Συλλόγου Αποφοίτων,  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του σχολείου (  https://1lyk-chalk.eyv.sch.gr/?p=1818) ως το τέλος Οκτωβρίου , ώστε να ειδοποιηθούν για την πρώτη συνάντηση.