Κοινωνία

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ: Τελευταίο καμπανάκι πριν την καταστροφή

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ: Τελευταίο καμπανάκι πριν την καταστροφή
26 Οκτωβρίου 2021, 09:05
Γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος    

 

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (15-10-2021)

 

Eδώ και 15 χρόνια, ο παραλιακός δρόμος της Δροσιάς (από Βαλοπούλα έως Μπουρνώντα και Αλυκές) έχει υποστεί διαβρώσεις από τη θάλασσα. Χρόνο με το χρόνο η κατάστασή του χειροτερεύει και σήμερα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει τοποθετήσει σήμανση που απαγορεύει την κίνηση αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ενώ η διέλευση των άλλων οχημάτων γίνεται «με ευθύνη των οδηγών». Στην πραγματικότητα, όμως, χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων αψηφούν τα σήματα και διανύουν το δρόμο κινδυνεύοντας να βρεθούν στη θάλασσα ανά πάσα στιγμή.  

Ο Κώστας Καρβούνης σε ένα από τα σημεία του δρόμου που έπαθαν επιπλέον καθίζηση αυτό το καλοκαίρι.

Ο Αντιδήμαρχος Ανθηδόνας Κώστας Καρβούνης κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. Μετά τις νέες καθιζήσεις αυτού του καλοκαιριού, ζήτησε από τη δήμαρχο Έλενα Βάκα να επισπευστούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του μοναδικού δρόμου που ενώνει όλες τις παραλίες της Δροσιάς.

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Από αυτό το δρόμο περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα ιδίως το καλοκαίρι και κανένας από τους οδηγούς δεν λαμβάνει υπόψη του τις πινακίδες σήμανσης που έχουμε βάλει» είπε στη «Γνώμη» ο Κώστας Καρβούνης και πρόσθεσε:

¶θλιο και επικίνδυνο σημείο του δρόμου στην ανηφόρα μετά τη Βαλοπούλα. Kάτω βλέπετε τον Κώστα Καρβούνη και την κατάσταση που επικρατεί κάτω από το δρόμο. Είναι ολοφάνερο ότι βρίσκεται στον αέρα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει.

 

Η θάλασσα “τρώει” καθημερινά τη βάση του οδοστρώματος
και ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι μεγάλος.

 

Τμήμα του δρόμου κοντά στον Μπουρνώντα που στέκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

«Το οδόστρωμα είναι άθλιο και μπορεί να υποχωρήσει ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε θύματα. Πρόκειται για ένα δρόμο που άνοιξαν με χίλια βάσανα οι γονείς μας το 1960 και τώρα κινδυνεύει να πέσει τελείως καταδικάζοντας μια μεγάλη περιοχή σε υπανάπτυξη».

Το πιο επικίνδυνο σημείο βρίσκεται στη μεγάλη ανηφόρα δίπλα στη Βαλοπούλα που οδηγεί προς Μπουρνώντα. Ο δρόμος στέκεται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμη παγίδες σε όλο το μήκος του δρόμου καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση ακόμη και των πεζών.

Το παράδοξο είναι ότι οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών της περιοχής είναι αρνητικοί σε κάθε επισκευή του δρόμου, ακόμη και στην ασφαλτόστρωσή του σε σημεία που είναι ακόμη χωματόδρομος. Πιστεύουν ότι η αποκατάσταση της οδού θα φέρει περισσότερα αυτοκίνητα και θα χάσουν την ησυχία τους.

«Οι παραλίες ανήκουν σε όλους και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Περιφέρειας, ώστε ο δρόμος να επισκευαστεί και να εκλείψουν επιτέλους οι τεράστιοι κίνδυνοι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή» κατέληξε ο Κώστας Καρβούνης.