ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 2-2: Ματσάρα χωρίς νικητή, αλλά η παράδοση για τον Απόλλωνα καλά κρατεί

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 2-2: Ματσάρα χωρίς νικητή, αλλά η παράδοση για τον Απόλλωνα καλά κρατεί
23 Οκτωβρίου 2021, 19:05
A+ A-
Γκολ, δοκάρια, πέναλτι, ανατροπές και μεγάλες ευκαιρίες.

Ματς γκραν γκινιόλ έγινε στο γήπεδο της Ερέτριας, με τον Απόλλωνα και τον Ελλήσποντο να μένουν στο ισόπαλο 2-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΕ. Προηγήθηκαν οι Λαμψακιώτες, έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, το γύρισε η Ερέτρια σε 2-1, ισοφάρισε ο Ελλήσποντος, έχασε μεγάλη διπλή φάση η Ερέτρια για το 3-2 και τελικά έμεινε το "Χ" που διατήρησε -εντέλει- την αήττητη παράδοση των Απολλωνιστών κόντρα στην ομάδα της Λαμψάκου.

Για του λόγου το αληθές ο Απόλλων τη σεζόν 1983-84 είχε νικήσει με 5-2, το 1984-85 με 1-0, το 2015-16, το ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0), το 2016-17 νίκησε με 2-1, το 2017-18 με 2-0 και το 2019-20 με 1-0.

Αντίστοιχα αξιοσημείωτη είναι η υπεροχή του Απόλλωνα και στο γήπεδο της Λαμψάκου, όπου δεν έχει ήττα. Ιδού η απόδειξη: 1983-84: 0-4, 1984-85: 0-1, 2015-16: 1-1, 2016-17: 0-0, 2017-18: 0-2 και 2019-20: 1-1.

Με τη συμπλήρωση του 10λεπτου ο κινητικός Χασαπίδης έκανε πλαγιοκόπηση για σεμινάριο από αριστερά, τροφοδότησε τον Βαγγέλη Ανέστη και ο έμπειρος φορ με σουτ ακριβείας έκανε το 0-1.

Λίγο αργότερα καλό φάουλ του ίδιου πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια.

Η Ερέτρια απάντησε με σέντρα του Ρούσσου και κεφαλιά του Τόρα, με την  μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Στα πρώτα 25 λεπτά, πάντως, ο Ελλήσποντος ήταν καλύτερος και πιο συμπαγής, με τον Απόλλωνα να δυσκολεύεται να ξεδιπλώσει το παιχνίδι του.

Μετά το 25’ ισορρόπησε, με τον Λάζρι να παίρνει κούρσες από αριστερά και τον Ντούκα να κόβει τελευταία στιγμή κάθετη του πρώην παίκτη του Ελλήσποντου στον Τόρα.

Ο Ελλήσποντος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2 με τον Χασαπίδη που έκλεψε τη μπάλα και σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Μίχο ο νεαρός γκολκίπερ της Ερέτριας έπεσε στα πόδια του και μάζεψε την μπάλα.

Στο τέλος του πρώτο ημιχρόνου καλό συρτό σουτ του Γκέρσι, ο αδερφός του Ερμής έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η Ερέτρια φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά και στο 48’ κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα χτύπησε σε χέρι παίκτη του Ελλήσποντου.

Ο ρέφερι Παπακυριάκος δεν χρειάστηκε VAR, είδε την παράβαση και έδειξε χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα.

Ο Γκέρσι Τόρα στη μονομαχία με τον αδερφό του τον νίκησε και έκανε το 1-1.

Στο 50’ από παράλληλη πάσα του πολύ καλού Λάζρι, ο Αντζέλι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό και άγρια ομορφιά, με την Ερέτρια στο 55’ να γυρίζει τούμπα το παιχνίδι, όταν από κόρνερ του Κανάνι, ο Χιούσκα με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων κέρδισε πέναλτι ο Αντώνης Νικολάου σε καθαρή ανατροπή.

Το εκτέλεσε ο Βαγγέλης Ανέστης και μολονότι ο Μίχος έπεσε στη γωνία του, το χτύπημα ήταν …τέλειο και έγινε το 2-2.

Στο τελευταίο 25λεπτο το ματς έγινε ροντέο με την Ερέτρια να αγγίζει το 3-2 όταν ο Κανάνι γύρισε στον Τόρα, αυτός σούταρε στην κίνηση, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ερμής Τόρα έγινε "φάντομ" και απέκρουσε σε κόρνερ βολίδα του Λάζρι.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Ελλήσποντου να βγει με αξιώσεις μπροστά, ο Χασαπίδης πάσαρε στον Πέτρο Στρατή, που βρέθηκε μόνος του με την εστία, αλλά ο έμπειρος στράικερ άνοιξε το κοντρόλ και βγήκε ο Μίχος και μάζεψε την μπάλα.

Μέχρι το φινάλε η Ερέτρια έχασε άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Λάζρι και Κανάνι, ενώ ένα καλό σουτ είχε ο νεαρός μπακ Γιαλός για τον Ελλήσποντο.

Πολλά ανεβάσματα και διαγώνιες κινήσεις έκανε και ο μπακ της Ερέτριας Παναγιώτης Ρούσσος που ξεχώρισε για την ποιότητά του.

Ήταν ένα ματς λεπτών ισορροπιών. Σε γενικές γραμμές η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα ματς με γκολ, ανατροπές, δοκάρια, πέναλτι, ευκαιρίες…

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Παπακυριάκος, Σέρρας - Τσιφλάκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Μίχος, Γ. Μορφούλης, Σμπιλίρης (76’ Αποστόλου), Λ. Καρλατήρας, Χιούσκα, Κανάνι, Βεσέλι, Γκέρσι Τόρα, Λάζρι, Ρούσσος, Αντζέλι.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιώργος Κρόκος): Ερ. Τόρα, Γιαλός, Νάτσης, Μπούρικας, Ντούκα, Κικίδης (46’ Πέτσας), Αντ. Νικολάου, Κατσίμπρας, Πετρ. Στρατής (75’ Δουγέκος), Βαγγ. Ανέστης (91’ Κοντάκης), Χασαπίδης.

Μονομαχία του Βεσέλι με τον Πέτρο Στρατή.

Επιστροφή