Κους-κους & σχόλια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ώρα αλλάζει και η ...Χαλκίδα σχολιάζει

26 Οκτωβρίου 2021, 08:44
Ποικίλουν οι απόψεις των πολιτών για την 31η Οκτώβρη.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, στις 31 του μήνα και ώρα 4 το ξημέρωμα καλούμαστε να γυρίσουμε μία ώρα πίσω τους δείκτες των ρολογιών μας.

Μπορεί να κερδίζουμε μία ώρα πολύτιμου ύπνου, χάνουμε, όμως, ταυτόχρονα μία ώρα από το φως της ημέρας.

Φέτος, όπως λέγεται, ίσως να είναι και η τελευταία χρονιά που θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Πώς σχολιάζουν την αλλαγή της ώρας πολίτες που συναντήσαμε στη Χαλκίδα;

Διαβάστε τι απάντησαν στο egnomi.gr...

Μαρία Γκούλιου

Είναι υπέρ της αλλαγής η Μαρία Γκούλιου. "Μία ώρα πίσω οι δείκτες, σημαίνει περισσότερος ύπνος" ανέφερε η 22χρονη Αισθητικός Μαρία Γκούλιου από την Χαλκίδα που είναι στυλάτη ...ό,τι ώρα κι αν δείχνει το ρολόι.

Μαρία Πρίτσκα

Ένα ωραίο ενσταντανέ με το καφεδάκι ανά χείρας μας χάρισε η 43χρόνη Μαρία Πρίτσκα από την Χαλκίδα, η οποία εργάζεται στη Δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης. Για την αλλαγή της ώρας η Μαρία σχολίασε: «Στεναχωριέμαι λίγο γιατί θα μικρύνει η διάρκεια της μέρας...» και όπως λέει και η παροιμία Μαρία ...της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει.

Γωγώ Ράζου

Φοιτήτρια βρεφοκομίας είναι η 20χρονη Γωγώ Ράζου από το Μπούρτζι και περιμένει πώς και πώς να ...γυρίσει του ρολογιού τους δείκτες. "Ο κερδισμένος ύπνος σημαίνει περισσότερη ξεκούραση" ανέφερε η νεαρή κοπέλα. Έτσι Γωγώ, για να είμαστε "φρεσκαδούρες" το πρωί.  

Άγγελος Μπίτσος

Παντελώς αδιάφορο αφήνει τον 21χρονο Άγγελο Μπίτσο από τα Ψαχνά το γεγονός της αλλαγής της ώρας που ...έρχεται, καθώς όπως είπε μεταξύ άλλων "δεν θα επηρεάσει σε κάτι την καθημερινότητα μου".  Δεκτή κι αυτή η άποψη Άγγελε!

Δημήτρης Τουλκερίδης

«Την πρώτη μέρα, άντε και τη δεύτερη, με την αλλαγή της ώρας νιώθεις πιο ξεκούραστος, αλλά μετά όλα μοιάζουν ίδια», δήλωσε ο Δημήτρης Τουλκερίδης, ο οποίος έχει μετακομίσει στην Χαλκίδα από τη νύφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσει Μηχανικός Αεροσκαφών.

Ματίνα Προκοπίδη

Δεν βρίσκει χρήσιμη την αλλαγή της ώρας η Ματίνα Προκοπίδη, η οποία επισκέφτηκε τη Χαλκίδα ...για βολτούλα από το γειτονικό Δήλεσι. Η 20χρονη Βοιωτή είναι φοιτήτρια Νοσηλευτικής και είπε με το χαμόγελο στα χείλη: "Η αλλαγή ώρας προκαλεί μπέρδεμα", αν και τη σήμερον ημέρα και ειδικά στα ηλεκτρονικά ρολόγια (όπως και κινητά, υπολογιστές, κτλ) η ώρα αλλάζει αυτόματα, χωρίς να μπαίνουμε σε κόπο. Αλλά ένα δίκιο το έχει η Ματίνα...

Το θέμα είναι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω, αλλά να κοιτάμε μπροστά!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ