Παιδεία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τεστ ευφυΐας για άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τεστ ευφυΐας για άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης
9 Νοεμβρίου 2021, 08:53
Δείτε που θα γίνει το τεστ και ποιοι το διοργανώνουν.

Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA!

Τα τεστ I.Q. θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ως εξής:

  • Στη Χαλκίδα με ώρα έναρξης 15:30, στο ξενοδοχείο “Lucy”, οδός Βουδούρη 10.
  • Στη Λαμία με ώρα έναρξης 19:00, στο ξενοδοχείο “Σαμαράς”, οδός Αθανασίου Διάκου 14.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία αυτού.

Για πληροφορίες προεγγραφής και εξασφάλισης θέσης στο τεστ, συμπληρώνετε την αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ)  20 ευρώ).

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Η Μένσα (Mensa) είναι ένας διεθνής οργανισμός, μια παγκόσμια κοινωνία ανθρώπων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία εστιάζει στην αναγνώριση, ανάπτυξη και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυίας.

Μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ