Το δράμα των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Το δράμα των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
11 Απριλίου 2011, 17:00
A+ A-
Αρκετά τα θύματα της ασφαλιστικής εταιρείας και στην Εύβοια.
Το συνεχιζόμενο δράμα των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και στην COMMERCIALVALUE έφερε ως θέμα στη Βουλή ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, με  επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει στον υπουργό, ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση έχουν κλονίσει τις όποιες ελπίδες δημιουργήθηκαν στους ζημιωθέντες ( αρκετοί από τους οποίους είναι Ευβοιώτες) για μερική έστω διευθέτηση του προβλήματος.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του κ. Μαρκόπουλου είναι το εξής:

"Η παντελής απραξία σε ότι αφορά στις ουσιαστικές ενέργειες, που οφείλουν να γίνουν από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής των δύο εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, κ. Ι. Παντελίδη, προκειμένου να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα στο Νόμο 3867/2010, σε συνδυασμό με την πρόσφατη συζήτηση γύρω από την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου, με την οποία θα ετίθετο πλαφόν στις αποζημιώσεις στα 30.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους της Ασπίς και CommercialValue, έχει κλονίσει τις όποιες ελπίδες δημιουργηθήκαν για τους ζημιωθέντες συμπολίτες μας, για μερική έστω διευθέτηση του προβλήματος.

Πέραν λοιπόν από τη ζημία που προκαλείται στην αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς, λόγω της ολιγωρίας του αρμόδιου φορέα,  οι ασφαλισμένοι της Ασπίς και Commercial Value αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις σε σχέση με τις απαιτήσεις που θα τους ορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με τον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής, και γίνονται θεατές συνεχών αναβολών ζωτικής σημασίας θεμάτων, που σε πολλές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο και τις ζωές τους.

Ερωτάται ο κος Υπουργός

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής των δύο εταιρειών από την ψήφιση του σχετικού νόμου προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναδοχή; Μέχρι πότε θα διενεργείται η διαδικασία ανεύρεσης αναδόχου, η οποία δεν προσδιορίζεται χρονικά στον νόμο, για την περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί ανάδοχος;

Όλα τα συμβόλαια ζωής βρίσκονται σε ισχύ όπως αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της τράπεζας της Ελλάδας. Αφού είναι σε ισχύ γιατί δεν προσφέρουν τις παροχές τους στους ασφαλισμένους;"

Επιστροφή