Πολιτισμός

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Συμπληρώνει 15 χρόνια και γιορτάζει με ευρύ δίκτυο δράσεων

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Συμπληρώνει 15 χρόνια και γιορτάζει με ευρύ δίκτυο δράσεων
14 Νοεμβρίου 2021, 15:15
Ανοίγει την αυλαία του την Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest, που γίνεται κάθε χρόνο στην Χαλκίδα,  γιορτάζει φέτος 15 χρόνια καλλιτεχνικής και δημιουργικής πορείας. Σε δελτίο τύπου των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

"Στο σταυροδρόμι του χρόνου σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί,  κορυφαίοι δημιουργοί καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και της Τέχνης συναντιούνται και γιορτάζουν τα 15 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ, μεταμορφώνοντας την πόλη της Χαλκίδας σε σημαντικό κέντρο πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και για έξι ημέρες, μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε φαντασιακά τοπία, όπου τα όνειρα μετουσιώνονται σε εικόνες.

Ο εορτασμός των 15 χρονών από την ίδρυση του θεσμού θα αναδειχθεί μέσα από ένα ευρύ δίκτυο δράσεων και εκδηλώσεων, που σκοπό έχουν να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά και να γεμίσουν με φως τις σκιές που άφησε πίσω της η πανδημία.

Αυτή τη χρονιά, το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docefst χαράζει έναν δρόμο, για ένα νέο όραμα που καθρεφτίζεται στην αυγή ενός νέου κόσμου.

Οι  Έλληνες δημιουργοί, σε πείσμα των καιρών  επιτέλεσαν την μεγαλύτερη δοκιμασία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και υπερπηδώντας τους σκοπέλους της σύγχρονης πραγματικότητας, συνέχισαν αδιάκοπα το δύσκολο έργο τους.

Να γεμίσουν το σκοτάδι με φως,  να μεταμορφώσουν τα όνειρα σε εικόνες και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να δει τον κόσμο μέσα από το ελεύθερο βλέμμα των δημιουργών ντοκιμαντέρ."

Η συμμετοχή των δημιουργών αυτή τη χρονιά ήταν πρωτοφανής, με περισσότερες από 120 ταινίες τεκμηρίωσης να επιλέγονται στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, 50 εκ των οποίων  θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ