Πολιτική

Παρέμβαση Ζεμπίλη στη Βουλή για στοχευμένες δράσεις στη Βόρειο Εύβοια (VIDEO)

Παρέμβαση Ζεμπίλη στη Βουλή για στοχευμένες δράσεις στη Βόρειο Εύβοια (VIDEO)
17 Νοεμβρίου 2021, 14:00
Δείτε τι είπε για ΔΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Σ.Ε. στην Ιστιαία, εσπερινό ΕΠΑΛ στο Μαντούδι και άλλα θέματα.

Στην τεράστια οικολογική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν στα πόδια τους, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την «ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων». 

Ο βουλευτής Ευβοίας απευθυνόμενος προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, ζήτησε στοχευμένες δράσεις κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της περιοχής, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες μίας νέας αγοράς εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιο Βούτσινο, να εξετάσουν την δυνατότητα  ίδρυσης Εκπαιδευτικής Μονάδας Κατάρτισης (Δημόσιο ΙΕΚ) των Αγροτών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών, την βελτίωση των προϊόντων και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματός τους.

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Βούτσινο να προχωρήσει γρήγορα από το Υπουργείο Παιδείας η τελική έγκριση για την ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στο Μαντούδι, καθώς και η ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιστιαία, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη πρόταση της ΟΧΕ και την ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στο ανώτατο καθεστώς επιδοτήσεων στον νέο επενδυτικό νόμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Επίσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΕΡΝΑ

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Επίσκεψη του Μίλτου  Χατζηγιαννάκη τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΕΡΝΑ
Πολιτική
[24/01/2022 - 08:02]

Για να ενημερωθεί για το ζήτημα της αποθείωσης και της έντονης δυσοσμίας.  ...περισσότερα

Συνεδριάζει με 16 θέματα το Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας

Συνεδριάζει με 16 θέματα το Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας
Πολιτική
[23/01/2022 - 08:44]

Τα περισσότερα θέματα αφορούν σε άδειες καταστημάτων εστίασης. ...περισσότερα