Απόψεις

Τι θέλουμε απ' τη ζωή μας και γιατί δεν το έχουμε;

Τι θέλουμε απ' τη ζωή μας και γιατί δεν το έχουμε;
17 Νοεμβρίου 2021, 11:11
Η Ευβοϊκή Γνώμη γράφει για τη νόσο που βασανίζει την ελληνική κοινωνία. 

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (5-11-2021)

 

Δεν περνά μέρα που να μην σκάει μία είδηση, η οποία πριν από 20-30 χρόνια θα ήταν στην επικαιρότητα για μέρες. Τώρα πια, γίνεται ντόρος για μερικές ώρες και μετά …πάμε παρακάτω λόγω και της υπερπληροφόρησης, που έχει επιβάλει το διαδίκτυο.

Ο ένας σκοτώνει τη γυναίκα του, πολλοί δέρνουν τη γυναίκα τους, ο άλλος δολοφονεί τη μητέρα του, στα σχολεία γίνονται σεξουαλικές και ρατσιστικές επιθέσεις και κάπου στο ενδιάμεσο ένα παιδί χάνει τη ζωή του, γιατί κάποιος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο δρόμο.

Ο κορωνοϊός είναι υπαρκτός και επικίνδυνος, όμως, άλλη είναι η νόσος που βασανίζει την ελληνική κοινωνία και αφορά στον ψυχισμό μας. Δεν εννοούμε μόνο όσους φτάνουν στο έγκλημα. Τα ψυχολογικά προβλήματα και η κατάθλιψη σαρώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα μας.

Καθημερινά συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα κατσουφιασμένα πρόσωπα στο δρόμο, ο υπέρμετρος εκνευρισμός σε απλές δυσκολίες, τα όλο και αυξανόμενα διαζύγια, η έλλειψη διάθεσης ακόμη και για μια απλή έξοδο (πόσο μάλλον για κεφάτες καταστάσεις), η άνευ όρων παράδοση στη βαρεμάρα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Με μια δόση υπερβολής «η μισή Ελλάδα είναι στο ντιβάνι (του ψυχολόγου) και η άλλη μισή κοιτάει το ταβάνι». Ο παρατεταμένος εγκλεισμός του κορωνοϊού σίγουρα επέδρασε αρνητικά. Η φτώχεια των δεκαετών μνημονίων, επίσης. Ωστόσο, πρέπει να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας.

Το εύκολο χρήμα, οι εύκολες σχέσεις, η εξασφάλιση της βολής ακόμη και σε βάρος του άλλου δεν φέρνουν ποτέ την αληθινή ευτυχία. Αντί να βλαστημάμε συνέχεια τους διπλανούς μας, τη μοίρα μας, την κυβέρνηση και οτιδήποτε άλλο, ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη και ας αναρωτηθούμε:

«Τι στο διάολο θέλουμε από τη ζωή μας και γιατί δεν το έχουμε;». Ας δώσουμε μια ειλικρινή απάντηση και θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να ξεδιαλύνουμε το θολό τοπίο, που κρατάει δέσμιο το μυαλό και την ψυχή μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΥΒΟΙΑ: Η Λεηλασία ενός Aνοχύρωτου Νησιού

ΕΥΒΟΙΑ: Η Λεηλασία ενός Aνοχύρωτου Νησιού
Απόψεις
[04/10/2022 - 15:14]

Ο Νίκος Παπανδρέου τοποθετείται για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια. ...περισσότερα

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας
Απόψεις
[25/09/2022 - 18:37]

Η κατασκευή δρόμου με μονή λωρίδα ανά κατεύθυνση είναι μία  τρύπα μέσα στο νερό. ...περισσότερα

Το σχολείο που θέλουμε

Το σχολείο που θέλουμε
Απόψεις
[16/09/2022 - 15:27]

Η Ευβοϊκή Γνώμη μοιράζεται τις σκέψεις της με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. ...περισσότερα