Πολιτική

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Αναστάτωση από την απόφαση της Alpha Bank να κλείσει το υποκατάστημά της στην πόλη

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Αναστάτωση από την απόφαση της Alpha Bank να κλείσει το υποκατάστημά της στην πόλη
17 Νοεμβρίου 2021, 09:57
Ο Γιώργος Μαρίνος έφερε το θέμα στη Βουλή.

Η διοίκηση της τράπεζας «Alpha Bank» ανακοίνωσε το προηγούμενο διάστημα το κλείσιμο του υποκαταστήματος Καρύστου δημιουργώντας αναστάτωση στο λαό της περιοχής και στους εργαζόμενους του υποκαταστήματος.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Καρύστου θεωρούν πως η απόφαση αυτή αποτελεί υποβάθμιση της περιοχής, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία μικρών επαγγελματιών και για αυτό διαμαρτύρονται για αυτή την απόφαση.

Oi διαμαρτυρίες είχαν προσωρινά αποτρέψει το κλείσιμο του υποκαταστήματος την περασμένη άνοιξη, αλλά τώρα η Διοίκηση της Τράπεζας φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην διακοπή της λειτουργίας του.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι της τράπεζας, οι οποίοι είτε απολύονται (με τη μορφή της εθελουσίας εξόδου), είτε μετατίθενται στο Αλιβέρι και την Αθήνα προκαλώντας προβλήματα στην οικογενειακή ζωή και οικονομική ζημιά.

Όλα αυτά τα ζητήματα αναφέρει ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, τον οποίο ρωτάει:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της «Alpha Bank» στην Κάρυστο;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ