ΟΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Στελεχώθηκαν τα υπηρεσιακά συμβούλια

ΟΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Στελεχώθηκαν τα υπηρεσιακά συμβούλια
23 Νοεμβρίου 2021, 12:20
A+ A-
Μετά από δυο χρόνια καθυστέρησης λόγω covid.

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (12-11-2021)


Με δύο χρόνια καθυστέρηση έγιναν λόγω κορωνοϊού οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ Εύβοιας.

Τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ Εύβοιας είναι δύο και η θητεία τους διετής: Το πρώτο για μόνιμους υπαλλήλους και το δεύτερο για όσους είναι αορίστου χρόνου (πρώην ασφαλισμένοι ΙΚΑ).

Τα δύο υπηρεσιακά συμβούλια είναι 5μελή και τις τρεις θέσεις καλύπτουν με ορισμό από την Υπερπεριφέρεια οι αρχαιότεροι διευθυντές των ΟΤΑ του νομού μας, οι οποίοι είναι οι εξής:

Ο διευθυντής Οικονομικών Κώστας Κουλιάκης και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Μπουνάνου από το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και η διευθύντρια των ΚΕΠ του Δήμου Χαλκιδέων Ζωή Οικονόμου.

Για την κάλυψη των δύο θέσεων από δημοτικούς υπαλλήλους στήθηκαν κάλπες σε όλους τους δήμους και οι υποψήφιοι κατέβηκαν με τρεις συνολικά συνδυασμούς.

Στο συμβούλιο των μόνιμων υπαλλήλων εκλέχθηκαν ο πρόεδρος των εργαζόμενων ΟΤΑ Εύβοιας Δημήτρης Βοργιάς (φωτό) (198 ψήφοι) με το συνδυασμό «Δημοτική Ανατροπή» (57,1%) και ο υπάλληλος του Δήμου Χαλκιδέων Αργύρης Σκουμπρής (102 ψήφοι) με την παράταξη «Δημοτικός Αγώνας» (33,2%). Η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» πήρε το 9,7% των ψήφων.

Στο συμβούλιο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου εξελέγησαν η υπάλληλος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Παρασκευή Δεσποτούλα (23 ψήφοι) από τη «Δημοτική Ανατροπή» (63,5%) και ο Γιάννης Κυριάκης (11 ψήφοι) του Δήμου Χαλκιδέων, που κατέβηκε με την παράταξη «Δημοτικός Αγώνας» (36,5%).

Επιστροφή