Κους-κους & σχόλια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Πως υποδέχτηκε ο κόσμος το λουκέτο στην εστίαση την Τρίτη; - Συμφωνούν ή διαφωνούν με την απόφαση των καταστηματαρχών;

ΧΑΛΚΙΔΑ: Πως υποδέχτηκε ο κόσμος το λουκέτο στην εστίαση την Τρίτη; - Συμφωνούν ή διαφωνούν με την απόφαση των καταστηματαρχών;
20 Νοεμβρίου 2021, 10:38
Δείτε τι απάντησαν στο ρεπορτάζ του egnomi.gr.

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου η εστίαση κατέβασε ρολά. Σε όλη την Ελλάδα οι επαγγελματίες της εστίασης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Βασικό αίτημα  των επιχειρηματιών είναι η λήψη αντισταθμικών μέτρων για την κάλυψη της απώλειας των εισπράξεων, που έχει προκαλέσει η πανδημία στην αγορά, μία απώλεια που αυξάνεται από τους περιορισμούς, που τέθηκαν από την κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Στη Χαλκίδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα καταστήματα έμειναν κλειστά και δύσκολα έβρισκες κάποιο ανοιχτά για να πάρεις καφέ ή κάτι να φας. Πως υποδέχτηκε όμως ο κόσμος αυτή την απόφαση των καταστηματαρχών;

Συμφωνούν με την αποχή που έγινε; Δυσκολεύτηκαν καθόλου; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μας έδωσαν έξι γυναίκες, που μίλησαν στο ρεπορτάζ του egnomi.gr, ενώ ένας άντρας εξέφρασε την άποψη των επιχειρηματιών.

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις τους:

Αλέξης Μυτακίδης

«Είναι σωστό το κλείσιμο της εστίασης. Δεν είναι λογικό να βάζεις τους επιχειρηματίες και τους υπαλλήλους σε ρόλο ελεγκτή απέναντι στον πελάτη. Δεν ζούμε σε εποχή που πρέπει να κάνουμε διαχωρισμούς που φέρνουν αντιπαλότητα εκεί που δεν υπάρχει», δήλωσε ο επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης και somelier Αλέξης Μυτακίδης από την Ερέτρια.

Εδώ και 20 χρόνια που διατηρεί το δικό του εστιατόριο στην Ερέτρια δεν έχει ξαναβιώσει παρόμοια κατάσταση, όπως μας είπε φανερά πολύ προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί.

Σπυριδούλα Ζάνιου

«Μου φάνηκε περίεργο που έκλεισε για μια μέρα η εστίαση. Συμφωνώ με την απεργία που έγινε. Τα μέτρα που έχουν παρθεί λόγω πανδημίας τα θεωρώ τραγικά. Δημιουργούν πολλά προβλήματα τους επιχειρηματίες. Καλά έκαναν και αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο…Και εγώ  μαζί τους!», δήλωσε η Σπυριδούλα Ζάνιου, από την Αμάρυνθο.

Στεφανία Τζάνου

«Έκανα μια βόλτα με το αμάξι και ήταν όλα κλειστά. Δεν είχε καθόλου κόσμο η Χαλκίδα, ήταν μια νεκρή πόλη. Μου θύμισε την περίοδο της καραντίνας. Καταλαβαίνω ότι η πανδημία έχει φέρει πολλά προβλήματα στον χώρο της εστίασης, αλλά δεν θα ήθελα να ξανακλείσουν», δήλωσε η Χαλκιδέα Στεφανία Τζάνου.

Ουρανία Τσερέπη

«Η καλύτερη μου ήταν εμένα η ημέρα αυτή. Επειδή τον τελευταίο καιρό εργάζομαι ως σερβιτόρα μου ήρθε «κουτί» η αποχή. Έκατσα σπίτι, ξεκουράστηκα και τα πέρασα τέλεια!», δήλωσε η Χαλκιδέα Ουρανία Τσερέπη.

¶ννα Τσαμπάση

«Ήταν χάλια όλη η μέρα. Έξω επικρατούσε μία σιγή. Δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος. Εκτός από αυτό δεν είχα από κάπου να παραγγείλω, κάτι που συνηθίζω να κάνω κάθε βράδυ», τόνισε η  ¶ννα Τσάμπαση, από την Χαλκίδα.

Μαρία Βισάν

«Δεν  μου άρεσε που ήταν όλες οι καφετέριες κλειστές. Ήθελα να πάω για καφέ και δεν είχα που να πάω. Παρόλ’ αυτά κατανοώ ότι έγινε για καλό σκοπό, οπότε χαλάλι το ότι έκατσα μία μέρα μέσα!», μας είπε η Χαλκιδέα Μαρία Βισάν.

  Ηλιάνα Κατσαρή

«Ήταν πολύ σωστό που έκλεισε η εστίαση. Γνωρίζω τα αιτήματα των επιχειρηματιών. Και είναι λογικό που αντέδρασαν και έκαναν απεργία . Όλους μας πιστεύω μας δυσκόλεψε λίγο γιατί δεν είχαμε ούτε καφέ να παραγγείλουμε από κάπου, αλλά μια μέρα ήταν και πέρασε», δήλωσε η Ηλιάνα Κατσαρή από την Χαλκίδα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον λένε covid, αλλά δεν είναι ιός!

Τον λένε covid, αλλά δεν είναι ιός!
Κους-κους & σχόλια
[16/01/2022 - 16:40]

Ο Ινδός που έγινε viral λόγω του ονόματός του ...περισσότερα

Δέντρο της ελπίδας φυτεύει ο Χαλκιδέος Νικόλας Αλαφάκης

Δέντρο της ελπίδας φυτεύει ο Χαλκιδέος Νικόλας Αλαφάκης
Κους-κους & σχόλια
[16/01/2022 - 07:23]

Ο πανέμορφος πιτσιρικάς εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σποτ. ...περισσότερα

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παραλίγο να πετάξει διαμάντι 34 καρατίων στα σκουπίδια

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παραλίγο να πετάξει διαμάντι 34 καρατίων στα σκουπίδια
Κους-κους & σχόλια
[15/01/2022 - 20:15]

Το είχε στην κατοχή της και δεν γνώριζε την αξία του ...περισσότερα