Πολιτική

Κοινή δήλωση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Κάρυστο

Κοινή δήλωση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Κάρυστο
23 Νοεμβρίου 2021, 12:16
Από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.  

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος της Alpha Bank σε ολόκληρο τον Δήμο Καρύστου, στο οποίο απασχολούνται 7 άτομα και από το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, κόσμος ετησίως.

Με την δήλωση αυτή ζητείται από την Διοίκηση της Τράπεζας και την Πολιτεία να υποστηρίξουν με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την αποφυγή κλεισίματος του υποκαταστήματος Alpha Bank στην περιοχή, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη στήριξη τους προς τον Δήμο Καρύστου

Όπως επισημαίνεται στην δήλωση:

« Λιγότερο από ένα μήνα πριν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της συγκεκριμένης τράπεζας μίλησε για τη στήριξη στις επιχειρήσεις με ενεργό ρόλο στην πράσινη μετάβαση, τη στήριξη έργων ΑΠΕ κλπ.

Όμως, στον Δήμο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών πανελλαδικά, προχωρά σε κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Επομένως, υπάρχει ανακολουθία στην πολιτική της Τράπεζας αλλά και υποκρισία από την πλευρά των εταιριών, που ευαγγελίζονται στήριξη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς όμως να λαμβάνουν θέση και δράση για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον Δήμο Καρύστου.

Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες αποβαίνουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και συντελούν στην υποβάθμιση της περιοχής.

Από την άλλη, πρόκειται για σημαντικά θέματα για την τοπική κοινωνία για την επίλυση των οποίων παίζει σημαντικό ρόλο η πολιτική βούληση. ¶λλωστε, μένει να δούμε ποια είναι η έμπρακτη στήριξη από την πλευρά της πολιτείας σε έναν νομό, ο οποίος βάλλεται από παντού.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Επίσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΕΡΝΑ

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Επίσκεψη του Μίλτου  Χατζηγιαννάκη τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΕΡΝΑ
Πολιτική
[24/01/2022 - 08:02]

Για να ενημερωθεί για το ζήτημα της αποθείωσης και της έντονης δυσοσμίας.  ...περισσότερα

Συνεδριάζει με 16 θέματα το Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας

Συνεδριάζει με 16 θέματα το Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας
Πολιτική
[23/01/2022 - 08:44]

Τα περισσότερα θέματα αφορούν σε άδειες καταστημάτων εστίασης. ...περισσότερα