ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους από ΕΛΓΑ

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους από ΕΛΓΑ
26 Νοεμβρίου 2021, 13:00
A+ A-
Δείτε τι υποστηρίζει ο βουλευτής Εύβοιας.

Έχει ήδη καταβληθεί το 70% του ποσού των αποζημιώσεων που αφορά το ζωικό κεφάλαιο και τα μελισσοσμήνη και γίνονται προσπάθειες να καταβληθούν το συντομότερο και οι αποζημιώσεις για το φυτικό κεφάλαιο, ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ο βουλευτής Ευβοίας υποστήριξε ότι:

 «Σίγουρα υπάρχουν αρρυθμίες, αλλά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγικών ομάδων για τις φωτιές τρέχουν γρηγορότερα σε σχέση με προηγούμενες φυσικές καταστροφές.

Για παράδειγμα, οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές του 2018 δεν έχουν καταβληθεί ακόμη, ενώ για την περίπτωση της φετινής πυρκαγιάς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι διαδικασίες τρέχουν με πρωτόγνωρο ρυθμό για τα ελληνικά δεδομένα».

Ο Θανάσης Ζεμπίλης συμπλήρωσε ότι:

«Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι έχουν ήδη λάβει το 70% της αποζημίωσης και το 2022 θα πάρουν και το υπόλοιπο 30%. Γενικά, θα προηγηθούν οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο και ακολούθως για το φυτικό.

Αξίζει δε να υπογραμμιστεί ότι βάσει Κανονισμού του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις καταβάλλονται τον επόμενο χρόνο της ζημίας.

Ωστόσο, κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να παρακάμψουμε γραφειοκρατικά και κανονιστικά εμπόδια, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να λάβουν το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων το ταχύτερο δυνατό».

Επιστροφή